Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi lumimyräkkä koettelee Suomea – lunta voi viikonlopun aikana pyryttää jopa 30 senttiä

Uusi lumimyräkkä voi tuoda Suomeen viikonlopun aikana jopa kymmeniä senttejä lisää lunta. Forecan mukaan lunta voi enimmillään sataa yli 30 senttimetriä.

– Viikonlopun suurimpien – yli 30 senttimetrin lumikertymien – painopiste on siirtynyt uudessa ennusteessa Meri-Lapista Uudenmaan itäosaan ja Kymenlaaksoon, Foreca kertoi perjantai-iltana.

Valtaosassa maata lumipeite vahvistuu ennusteen mukaan viikonlopun aikana 10–20 senttimetrillä.

Ajokeli lauantaina huono koko maassa

Suomeen perjantaina iskenyt lumimyräkkä oli pian iltakuuden jälkeen levittäytynyt jo laajalti Suomen ylle, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta STT:lle. Päivystävän meteorologin mukaan lumisateen on määrä jatkua yön yli koko maassa ja sää alkaa poutaantua lauantaina vasta aamupäivän aikana Pohjanmaalla ja länsirannikolla.

Ajokelin ennakoitiin olevan lauantaina huono tai erittäin huono koko maassa.

– Lumilapiot kannattaa pitää lähellä koko viikonlopun ajan. Lumitöitä on jälleen tiedossa sunnuntaille, sillä seuraava nopealiikkeisempi sadealue on pyyhkäisemässä Suomen yli, Foreca vinkkasi tiedotteessaan.

Sunnuntain sadealueessa lumikertymät jäävät kuitenkin pienemmiksi ja osa sateista tulee rannikkoalueilla vetenä tai räntänä. Suomen lähettyvillä pyörii sadealueita myös ensi viikolla, mutta tällä hetkellä niiden reitin ja ajoituksen ennustaminen on Forecan mukaan vielä epävarmaa.

Valtteri-lumimyräkkä iski Suomeen viime viikonloppuna. Eniten lunta satoi tuolloin Kymenlaaksossa ja Uudenmaan tienoilla.

Valtteri-myrskystä selvittiin ilman merkittäviä häiriöitä. Myräkkä piti kuitenkin auraajat tiiviisti töissä, ja Ilmatieteen laitoksen mukaan myös uusi lumimyräkkä tietää auraajille reilusti töitä.