Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokaravintoloiden rajoitukset kevenivät tiistaina – baareille ei helpotusta

Ruokaravintoloiden anniskelu- ja aukiolorajoitukset kevenevät tästä päivästä alkaen. Ruokaravintolat saavat jatkossa olla auki iltayhdeksään asti ja anniskella alkoholia iltakahdeksaan. Rajoitukset kevenevät siis kolmella tunnilla aiemmasta.

Baarien ja yökerhojen rajoitukset pysyvät ennallaan niin, että anniskelu päättyy kello 17 ja ovet menevät kiinni kello 18. Tiukemmat rajoitukset koskevat ravitsemisliikkeitä, joiden päätoimiala on alkoholin anniskelu.

Ravintoloiden asiakaspaikkamäärien rajoituksiin ei tule muutoksia. Ruokaravintoloihin voi ottaa asiakkaita 75 prosenttia ja anniskeluravintoloihin 50 prosenttia sallitusta enimmäismäärästä.

Lisäksi ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Hallitus päätti ruokaravintoloiden rajoitusten höllentämisestä viime viikolla koronaministerityöryhmän esityksen pohjalta. Samalla ravintolarajoitusten voimassaoloa jatkettiin maaliskuun loppuun asti.

Ravintolarajoitukset ovat käytössä kaikilla koronaepidemian leviämisalueilla. Viime viikolla leviämisalueen kriteerit täyttyivät koko Suomessa.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön MaRan mielestä hallituksen linjaamat ravintolarajoitusten kevennykset eivät mahdollista kannattavaa toimintaa illallisia tarjoileville ruokaravintoloille.

MaRan mielestä ruokaravintoloille olisi pitänyt sallia anniskelu kello 22:een ja aukiolo kello 23:een asti. Järjestön mukaan tämä olisi mahdollistanut ruokaravintoloille lähes normaalin toiminnan.

Koronapassi pysyy toistaiseksi jäädytettynä

Hallitus päätti viime viikolla myös jatkaa koronapassin käytön rajoituksia 15. helmikuuta asti. Se tarkoittaa, että koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Passi pysyy siis toistaiseksi jäädytettynä.

– Meillä on valmistelussa useita passiin liittyviä asioita ja myös pohdinta sen tulevasta roolista, sanoi sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) tiedotustilaisuudessa viime torstaina.