Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanki löytyi kuolleena Vantaan vankilan matkasellistä – poliisi ottanut viisi ihmistä kiinni

Vantaan vankilan matkasellistä löytyi vanki kuolleena varhain torstaiaamuna, kertoo poliisi. Poliisin mukaan samassa tilassa oli viisi muuta tutkintavankia. Tutkintavangit eivät poliisin mukaan olleet kiinni otettuina saman rikosasian vuoksi.

Poliisin mukaan vangin kuolemansyy on vielä epäselvä, joten tapausta tutkitaan tällä hetkellä epäiltynä henkirikoksena.

– (Tapauksessa) on sellaisia seikkoja, joiden perusteella tässä vaiheessa voidaan epäillä, että kuolema ei ollut luonnollinen, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista.

– Henkirikoksena tutkitaan, ja todennäköisesti tässä vaiheessa rikosnimike jota epäilemme, on tappo.

Tyynelän käsityksen mukaan matkasellissä ei ollut valvontakameraa. Hänellä ei ollut vielä torstaina päivällä tietoa siitä, kauanko kuolleena löydetty vanki oli ollut matkasellissä.

Poliisi on ottanut tapauksen vuoksi kiinni viisi ihmistä. Kiinni otettuja ei ollut ehditty kuulla vielä torstaina puoli kolmen aikaan.

Tyynelä ei kommentoinut tapauksen yksityiskohtia, kuten kuka vangin löysi tai ilmoittivatko muut matkasellissä olleet tutkintavangit kuolleesta vangista.

Vantaan vankilan johtaja Tommi Saarinen vahvistaa tapauksen, mutta ei kommentoi sitä tarkemmin. Saarisen mukaan asiasta tehdään vankilassa selvitys.

Saarisen mukaan matkaselli on selli, jossa majoitetaan tilapäisesti vankeja, jotka ovat matkalla käräjäoikeuteen, toiseen vankilaan tai toiseen yksikköön. Matkasellissä vietetään Saarisen mukaan hyvin lyhyitä aikoja, vuorokaudesta muutamiin tunteihin. Pisimmillään vanki voi viettää hänen mukaansa matkasellissä kolmesta neljään päivää.