Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisikoira paikansi eksyneen ulkoilijan Espoon Nuuksiossa – pimeään metsään ei pidä lähteä puutteellisin taidoin ja varustein

Espoon Nuuksiossa tarvittiin tiistai-iltana poliisikoiran apua pimeään metsään eksyneen ulkoilijan paikantamisessa. Reitiltä eksynyt ulkoilija soitti noin puoli kahdeksalta illalla hätäkeskukseen, kun hänen puhelimensa akku oli loppumassa, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo tiedotteessa.

Hätäkeskus onnistui paikantamaan soittajan puhelimen Nuuksion Haukkalammen länsipuolelle. Ulkoilijan löysi poliisin koirapartio. Kenkänsä kastellut ulkoilija pääsi takaisin parkkipaikalle mönkijän kyydillä, pelastuslaitos kertoo.

Pelastajien mukaan tilanne aiheutui puutteellisesta suunnistustaidosta sekä siitä, että ulkoilijalla ei ollut riittävää varustusta pimeässä metsässä liikkumiseen.

Pulaan joutuneella ulkoilijalla oli puhelimessaan karttasovellus. Pelastuslaitos kuitenkin muistuttaa, että karttasovelluksen käyttöön tulisi perehtyä hyvissä olosuhteissa. Lisäksi kännykälle on syytä varata varsinkin kylmällä säällä mukaan varavirtalähde.

Syksyllä ja talvella pimeä voi yllättää nopeasti, joten päiväretkellekin on hyvä ottaa mukaan esimerkiksi otsalamppu.

– Kompassi ja paperikartta toimivat aina. Niiden avulla usein selviää lähimmälle tielle tai vesistön äärelle, jossa orientoituminen on helpompaa kuin umpimetsässä, pelastuslaitos muistuttaa.