Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuluttaja vertaili älykellot: Voittaja ei ollut lainkaan kalleimmasta päästä – koko kärkikolmikko tuli samalta valmistajalta

Hyvästä älykellosta ei välttämättä tarvitse maksaa maltaita.

Tämä kävi ilmi, kun Kuluttaja-lehti (1/2022) testasi 38 älykelloa, joiden hinnat vaihtelivat 60 eurosta noin 500 euroon.

Älykellon ideana on toimia älypuhelimen jatkeena tai korvikkeena. Kellon ruudulla pystyy näyttämään puhelimensa ilmoitukset, kuten saapuvat viestit, ja joillain malleilla pystyy jopa soittamaan puheluita.

Testivoittaja oli 220 euroa maksava Garmin Forerunner 55, joka sai Kuluttajalta kokonaisarvosanaksi 86/100: "Erittäin hyvät älykello-ominaisuudet, erittäin hyvät kuntoilutoiminnot, erittäin helppokäyttöinen, kolmen viikon akkukesto, rakenteen laatu erittäin hyvä." Heikkouksia löytyi puhelimen ohjauksesta sekä korkeusmittauksen ja kosketusnäytön puuttumisesta.

Myös hopealle ja pronssille ylsivät Garminin kellot. Kakkossijan sai 230 euroa maksava Garmin Venu Sq Music Edition, joka hävisi voittajalle esimerkiksi sosiaalisen median ja viestittelyn ominaisuuksissa sekä kuntoilutoimintojen käytettävyydessä.

Pronssille ylsi selvästi kalliimpi 490 euron Garmin Forerunner 745, jossa kuntoilutoiminnot ja käytön helppous saivat yleisarvosanakseen 9/10. Toivomisen varaa jäi etenkin puhelimen ohjauksen ominaisuuksissa, sillä musiikin ja kameran ohjaus ei onnistu kellolla.

Nelossijan sai Samsung Galaxy Watch 4 44 mm (300 euroa) ja vitossijan Fitbit Sense (350 euroa).

Kuluttaja muistuttaa myös, että älykelloa valitessa on otettava huomioon oman puhelimen käyttöjärjestelmä. Vaikka useimmat kellot toimivat sekä Android-puhelimien että Applen iPhone-puhelimien kanssa, osa laitteista toimii vain joko Androidien tai iPhonejen kanssa.