Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Korea epäilee Pohjois-Korean laukaisseen kaksi ballistista ohjusta

Etelä-Korean armeija epäilee Pohjois-Korean laukaisseen maanantaina kaksi ballistista ohjusta. Kyseessä on jo neljäs Pohjois-Korean tekemä ohjuskoe tämän vuoden puolella. Myös Japanin rannikkovartiosto arvioi Pohjois-Korean tehneen kokeen ballistisella ohjuksella.

Etelä-Korean armeijan edustaja ilmoittaa maan epäilevän, että kaksi lyhyen kantaman ballistista ohjusta laukaistiin kohti itää Sunanin lentokentältä Pjongjangista. Ohjukset ammuttiin Korean niemimaan itäpuolella Japaninmereen.

Pohjois-Korea on aiemmin tässä kuussa testannut kahdesti hypersoonista ohjusta, ja perjantaina se laukaisi kaksi rautateillä kuljetettavaa taktista ohjusta. Etelä-Korean liittolainen Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla asettavansa Pohjois-Korealle uusia pakotteita, mitä Pohjois-Korea on pitänyt "provokaationa" ja syyttänyt Yhdysvaltoja tilanteen "tahallisesta eskaloimisesta".

– Pohjoinen näyttää lähettäneen viestin vastauksena Yhdysvaltojen asettamille pakotteille... se on merkki siitä, että se jatkaa ohjuskokeita kritiikistä huolimatta, Soulissa sijaitsevan Koreoiden yhdistymisen instituutin tutkija Hong Min sanoi.

Uusi ohjuskoe tehtiin vain hieman sen jälkeen, kun pohjoiskorealaisen tavarajunan kerrottiin ylittäneen Pohjois-Korean ja Kiinan välisen rajajoki Jalun, kertoi eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap. Tavarajunan saapuminen Kiinan puolelle voi olla merkki siitä, että maiden välinen kauppa on yli vuoden tauon jälkeen alkanut uudelleen.