Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä aineet luokiteltiin nyt muuntohuumeiksi

Muuntohuumeita koskevat asetukset täydentyvät helmikuussa ja lisää aineita päätyy kielto-listalle. Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti torstaina, että kuluttajamarkkinoilta kielletyiksi psykoaktiivisiksi aineiksi lisätään 27 uutta huumaantumistarkoituksessa käytettävää ainetta eli ns. muuntohuumetta.

Aineet eivät ole lääkkeitä eivätkä huumausaineita, eikä niillä ole teollisia käyttötarkoituksia. Tämän lisäksi poistetaan kolme ainetta: CUMYL-PEGACLONE, difenidiini sekä metonitatseeni, jotka siirretään huumausaineasetukseen.

Huumausaineasetuksella luokitellaan kansallisesti huumausaineeksi ensimmäistä kertaa bromatsolaami ja metonitatseeni. Bromatsolaami on bentsodiatsepiinijohdannainen, jonka terveysriskit ovat verrattavissa muihin jo huumausainelistalla oleviin bentsodiatsepiineihin.

Metonitatseeni on synteettinen opioidi. Uudet synteettiset opioidit ovat erittäin vaarallisia, koska käyttöannokset ovat pieniä, jolloin tarkka annostelu on vaikeaa ja yliannoksesta seuraa hengenvaarallinen hengityslama.