Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orpo peuranvasa kerää voimia villieläinsairaalassa

Helsingissä lauantaina kiinni otetun peuraeläimen kunto on kohentunut, kertoo Korkeasaaren villieläinsairaala tiedotteessaan.

Peuranvasan selviäminen on villieläinsairaalan mukaan kuitenkin vielä epävarmaa. Se näyttää vaeltaneen yksin yli 120 kilometrin matkan. Vasa nähtiin ensimmäisen kerran Asikkalassa 27. joulukuuta.

Puolivuotiaan urosvasan alalaji on eläimen nuoren iän ja heikon kunnon vuoksi vielä hämärän peitossa. Eläin on joko poro eli tunturipeura tai harvinainen metsäpeura. Testituloksen toivotaan valmistuvan lähiviikkojen aikana Helsingin yliopiston Biotekniikan instituutissa.

Peuranvasat kulkevat yleensä emänsä seurassa ensimmäisen talven. Peuranaaras eli vaadin suojelee vasaansa ja opettaa sen kaivamaan jäkälää lumen alta.

Helsinkiin viime viikonloppuna eksynyt vasa on siis kulkenut pitkän matkan ilman lajitovereitaan.

– Pidämme vasasta hyvää huolta. Se tarvitsee nyt rauhaa ja lepoa, jotta sen voimat palautuvat, kertoo Korkeasaaren eläinlääkäri Sanna Sainmaa tiedotteessa.