Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattiliitto Pro ei jatka UPM-lakkoaan Paperiliiton ja Sähköliiton tavoin

Toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ei jatka lakkoaan metsäyhtiö UPM:n tehtailla Paperiliiton ja Sähköliiton tavoin helmikuulle.

Sähköliitto ja Paperiliitto ilmoittivat tällä viikolla jatkavansa lakkoaan tarvittaessa 5. helmikuuta saakka, mutta Pron hallitus päätti perjantaina, että se ei anna uutta lakkoilmoitusta. Näin ollen liiton jäsenet palaavat töihin 22. tammikuuta jälkeen.

Paperiliiton, Sähköliiton ja Ammattiliitto Pron lakko UPM:n tehtailla alkoi 1. tammikuuta. Lakon ilmoitettiin alun perin jatkuvan 22. tammikuuta asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun uusista työehdoista.

– Meidän hallituksemme päätyi pitkän ja perusteellisen keskustelun jälkeen siihen, että Pro ei anna uutta lakkoilmoitusta tässä vaiheessa, vaan meidän tavoitteemme edelleenkin on päästä kahdenvälisiin neuvotteluihin UPM:n johdon kanssa, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoi STT:lle.

Työriitalain mukaan työnseisauksesta tai sen jatkamisesta pitää ilmoittaa viimeistään kahta viikkoa ennen seisauksen tai sen jatkamisen alkamista.

"Nyt ollaan pattitilanteessa"

Malisen mukaan Pron hallituksessa tultiin siihen tulokseen, että uuden lakkoilmoituksen antaminen ei tämänhetkisessä tilanteessa olisi ollut hyvä ratkaisu.

– Tässä ollaan nyt tällaisessa pattitilanteessa ja ideologisessa tilanteessa, ja se lisäuhka ei meidän tapauksessamme olisi välttämättä vienyt asioita oikeaan suuntaan. Tässä täytyy nyt koettaa kaikki keinot, jotta päästään sopimaan tämän henkilöstöryhmän asioista UPM:n johdon kanssa. Tämä on nyt meidän hallituksemme arvio, että me menemme tällä kertaa tällä tiellä, Malinen sanoi.

– Meidän tavoitteemme on se, että UPM olisi hyvä työnantaja ja menestyvä yhtiö Suomessa. Pelkällä riitelyllä näitä asioita ei viedä eteenpäin. Tämä oli meidän valintamme tällä kertaa, ja katsotaan mihin se johtaa. Jos tämä ei johda mihinkään, niin sitten täytyy miettiä asioita taas uudestaan, Malinen jatkoi.

Malinen ei kommentoi sitä, onko Pron uudenlainen suhtautuminen johtanut jo neuvotteluyhteyden avautumiseen Pron ja UPM:n johdon välillä.

– Tähän en voi kommentoida. Jos asiat käynnistyvät ja niistä tiedotetaan, niin se on UPM:n ja meidän yhdessä päätettävä asia, Malinen sanoi.