Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opetushallituksen johtaja HS:lle: Etäopetukseen siirtyminen maanantaihin mennessä käytännössä mahdoton tehtävä

Koulujen siirtyminen etäopetukseen ensi maanantaina olisi käytännössä mahdoton tehtävä, arvioi Opetushallituksen johtaja Kurt Torstell Helsingin Sanomille.

Torstell toteaa lehdelle, että monissa kouluissa oppilaiden tavarat sijaitsevat fyysisesti kouluilla, ja käytännön järjestelyjen saaminen viikonlopun aikana aikaiseksi olisi haastavaa.

– Jos nähdään, että on liian suuret terveysriskit olemassa, on mahdollista, että on siirryttävä etäopetukseen. Jos katsotaan sitä, mikä on lasten psyykeelle ja hyvinvoinnille parasta, pysytään lähiopetuksessa, Torssell kommentoi HS:lle.

Torsell myös arvioi, että nopeasti leviävän omikronmuunnoksen vaikutus ei katoa koulujen lyhytaikaisella sulkemisella. Pidempiaikaisen, esimerkiksi kuukauden kestävän sulun hän taas arvelee olevan erityisesti yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden psyykkisen hyvinvoinnin kannalta pitkä aika.