THL on lisännyt koronaepidemiaan liittyvään riskinarvioon vaalikampanjat ja äänestämisen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on perjantaina päivittänyt koronavirusepidemiaan liittyvää tapahtumien ja kokoontumisten riskinarviota. Arvioon on lisätty vaalikampanjoihin ja äänestämiseen liittyviä tilaisuuksia.

THL:n arvioissa tilanteet jaetaan kolmeen luokkaan, jotka ovat merkittävän riskin, kohtalaisen riskin ja vähäisen riskin tilanteet.

THL:n mukaan sisätiloissa pidettävä vaalikampanjatilaisuus, jossa ei ole istumapaikkoja, sijoittuu kohtalaisen riskin tilanteisiin. Tällaisessa kampanjatilaisuudessa on esimerkiksi kohtalainen riski sille, että joukkoon osuva tartuttava henkilö aiheuttaa jatkotartuntoja.

Sen sijaan THL katsoo, että äänestäminen kuuluu vähäisen riskin tilanteisiin. Tällöin koronavirustartunnan ja taudin leviämisen todennäköisyys on pieni. Näissä tilanteissa kontaktit ovat tyypillisesti lyhytkestoisia.

Myös ulkona pidettävä vaalikampanjatilaisuus, jossa on mahdollista pitää kahden metrin turvavälit luokitellaan vähäisen riskin tapahtumaksi. Pieni koronatartunnan ja taudin leviämisen todennäköisyys on myös sisällä pidettävässä vaalikampanjatilaisuudessa, jossa on määritellyt istumapaikat.

THL:n riskinarviointitaulukko on tarkoitettu alueiden viranomaisille tueksi, kun he arvioivat eri tilaisuuksiin liittyvää tartuntariskiä ja leviämispotentiaalia. THL:n mukaan taulukko on suuntaa-antava.

Mainos: Kymen Sanomat

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka