Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohjaaja Jean-Marc Vallee on kuollut 58-vuotiaana

Kanadalaisohjaaja Jean-Marc Vallee on kuollut 58-vuotiaana, uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaismediat Variety ja Hollywood Reporter .

Vallee kuoli mediatietojen mukaan viikonloppuna mökillään Quebecin kaupungin lähellä Kanadassa. Kuolinsyy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Valleen tunnetuimpiin ohjaustöihin kuuluvat elokuva Dallas Buyers Club sekä tv-sarja Big Little Lies. Hänen tuotantokumppaninsa Nathan Ross sanoo lausunnossaan työtoverinsa olleen "todellinen taiteilija ja antelias, rakastava mies".

– Jean-Marc edusti luovuutta, aitoutta ja asioiden kokeilemista eri tavalla, Ross kuvailee lausunnossaan.

Valleen läpimurtoelokuva oli vuonna 2015 ilmestynyt, hänen läheisen ystävänsä elämään perustunut C.R.A.Z.Y.

Ohjaamastaan Dallas Buyers Club -elokuvasta Vallee sai myös Oscar-ehdokkuuden parhaasta leikkauksesta, tosin salanimellä. Aids-lääkkeiden salakuljetuksesta kertovan elokuvan tähdet Matthew McConaughey ja Jared Leto palkittiin rooleistaan parhaan miespääosan ja -sivuosan Oscareilla.

Vallee ohjasi valkokankaalle lisäksi muun muassa elokuvat Wild ja Nuori Victoria, jotka molemmat huomioitiin Oscar-ehdokkuuksilla. Television puolella Vallee ohjasi HBO:lle Big Little Liesin lisäksi myös kehutun Sharp Objects -sarjan.

Valleella oli kaksi lasta.