Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuluttajaliitto: Hammaslääkäripalvelujen hinnoissa merkittäviä eroja

Yksityisten hammaslääkäripalvelujen hinnoissa on merkittävää vaihtelua, käy ilmi Kuluttajaliiton selvityksestä. Yksityisten hammasklinikoiden hinnoista löytyi selvityksessä jopa yli 200 euron toimenpidekohtaisia eroja.

Hinnoissa oli vaihtelua myös saman paikkakunnan sisällä, joten hintojen vertailu ennakkoon kannattaa, Kuluttajaliitto muistuttaa.

Kuluttajaliiton vertailussa oli mukana 47 yksityistä hammaslääkärin ja suuhygienistin palveluja tarjoavaa toimijaa.

Euromääräisesti suurimmat hintaerot olivat vertailun kalleimpiin kuuluvissa hammaslääkärin toimenpiteissä, kuten parodontologisessa hoidossa sekä hampaan poistoleikkauksessa. Niissä hintaerot halvimman ja kalleimman klinikan välillä nousivat yli 200 euroon.

Toimistomaksu voi paisuttaa laskua

Kuluttajaliiton selvityksestä käy ilmi, että pienissäkin toimenpiteissä ja maksuissa hintaerot olivat suhteellisen suuria. Kuluttajaliitto kehottaa kuluttajia kiinnittämään huomiota myös toimistomaksuun, joka vaihteli selvityksessä 4–20 euron välillä. Osa klinikoista ei peri lainkaan toimisto- tai muita käyntimaksuja, mutta joillakin klinikoilla toimistomaksut saattavat nostaa muuten edullisen käynnin hintaa selvästi.

Kuluttajaliiton selvityksen perusteella ei voitu arvioida, mikä on keskihintatasoltaan kallein tai halvin hammaslääkäriketju. Vertailun aineistossa yksittäiset, ketjuihin kuulumattomat palveluntarjoajat olivat keskimäärin hieman edullisempia kuin ketjut.