Ruotsin pääministeri Andersson mainosti vielä Gripeniä: Ruotsalaiset hävittäjät ovat fantastisia

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että Suomen hävittäjähankintaa koskeva prosessi on melkein valmis, mutta muutoin hän ei kommentoinut sen enempää ehdokkaita kuin päätöksen tarkempaa aikataulua tai sisältöä. Hävittäjähankinnat kiinnostivat tiedotusvälineitä Marinin ja Ruotsin pääministerin, sosiaalidemokraattien Magdalena Anderssonin yhteisessä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Päätös hävittäjistä on määrä tehdä lähiaikoina, mutta Marin ei kertonut, tuleeko se jo tällä viikolla. Yksi ehdokkaista on ruotsalainen Saab Gripen E, jota Andersson luonnollisesti maan pääministerinä kehui vuolaasti.

– Ruotsin tarjous on pöydällä, mutta Suomen hallitus tietenkin päättää, mitä koneita ostaa. Sanottuani tämän totean, että minä olen Ruotsista ja ajattelen tietenkin, että ruotsalaiset koneet ovat fantastisia ja tiedän, että lentäjät rakastavat niitä, Andersson sanoi.

Hänen mukaansa ruotsalaiset hävittäjät ovat korkeatasoisia ja toimintavarmoja.

Sähköstä keskustellaan

Kiinan talviolympialaisten mahdollisesta diplomaattisesta boikotoinnista ei kummankaan maan hallituksessa ole vielä pääministerien mukaan keskusteltu. Andersson sanoi kuitenkin, että se on asia, josta hallituksessa täytyy keskustella.

Yhdysvallat on ilmoittanut, ettei se lähetä virallista delegaatiota helmikuussa järjestettäviin Pekingin talviolympialaisiin. Syynä ovat ihmisoikeusloukkaukset Xinjiangin uiguurialueella.

Anderssonilta kysyttiin tilaisuudessa myös Ruotsin kantaverkkoyhtiön Svenska Kraftnätin päätöksestä rajoittaa sähkön tuontia, mikä on osaltaan nostanut sähkön hintaa Suomessa.

Suomeen tuodaan parhaillaan Ruotsista niin paljon sähköä kuin siirtokapasiteettia on saatavilla.

Anderssonin mukaan asiasta käydään parhaillaan keskustelua Svenska Kraftnätin ja suomalaisen Fingridin kesken.

Suomen vierailu on Magdalena Anderssonin ensimmäinen ulkomaanmatka pääministerinä. Suomen ja Ruotsin pääministereillä on tapana tavata toisensa pian nimittämisen jälkeen. Myös pääministeri Marin teki ensimmäisen vierailunsa Ruotsiin.

Anderssonin ohjelmassa oli myös presidentti Sauli Niinistön tapaaminen Presidentinlinnassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka