Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa raportoitu perjantain jälkeen yli 3 400 uutta koronatartuntaa, kuolemantapauksia 23

Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen 3 412 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu kaikkiaan 16 561 tartuntaa, mikä on 3 462 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on raportoitu pandemian aikana 194 638 koronatartuntaa.

THL:n mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu perjantain jälkeen 23. Kaikkiaan Suomessa on raportoitu 1 383 koronakuolemaa.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on 277 potilasta, joista 51 on tehohoidossa.

Tartuntojen valtakunnallinen ilmaantuvuus on jatkanut yhä kasvuaan. Ilmaantuvuus on viimeisten kahden viikon ajalta noin 298 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Tätä edeltäneiltä kahdelta viikolta ilmaantuvuusluku oli noin 236.

Ylivoimaisesti suurin ilmaantuvuus on tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaalla, jossa viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu yli 657 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuus ylittää kolmensadan Helsingin ja Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Kainuun ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä maamme pienin, reilut 65.

Kolmansia koronarokotteita haettiin innokkaimmin

THL:n mukaan koronarokotteen kolmannen annoksen on nyt saanut 7,5 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä suomalaisista. Kolmannen annoksen on saanut Suomessa noin 365 000 ihmistä.

Annettujen kolmansien rokoteannosten määrä nousi sunnuntaista noin 4 700:lla. Sen sijaan annettujen ensimmäisten ja toisten rokoteannosten määrä ei noussut juuri lainkaan.

12 vuotta täyttäneistä ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 87 prosenttia ja toisen 82,3 prosenttia.