Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LM: Yli-Viikari suunnittelee palaavansa VTV:n johtotehtäviin

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan tehtävästä irtisanottu Tytti Yli-Viikari haluaa edelleen palata VTV:n palvelukseen ylijohtajaksi vuodenvaihteen jälkeen, kertoo Lännen Media .

Yli-Viikari jätti ylijohtajan viran vuonna 2016 tultuaan valituksi pääjohtajan paikalle. Silloista ylijohtajan tehtävää virastossa ei enää ole, joten tehtävänkuvasta pitäisi neuvotella uudelleen uuden pääjohtajan kanssa.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta esittää pääjohtajaksi valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Sami Yläoutista.

– VTV:ssä on useita johtavia virkamiehiä, joille on annettu määräaikainen määräys johtamistehtäväänsä 31.3.2022 saakka. Uusi pääjohtaja ratkaisee, ketkä toimivat sen jälkeen johtamistehtävissä. Odotan myös omasta tulevasta tehtävänkuvastani keskusteltavan uuden pääjohtajan kanssa, Yli-Viikari sanoo.

VTV:n luottamusmies Pasi Tervasmäki sanoo haastattelussa, että henkilöstön keskuudessa Yli-Viikarin mahdollinen paluu koetaan ongelmalliseksi.

– Henkilöstöllä ei ole asiassa päätösvaltaa, mutta sellainen tuntuma on, että paluuta ei toivota varsinkaan johtotehtäviin.

Yli-Viikarin potkuihin johtaneiden rikossyytteiden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikolla.