Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjallisuuden Finlandia-palkintojen saajat julkistetaan tänään suorassa televisiolähetyksessä

Tänään julkistetaan tämänvuotiset kirjallisuuden Finlandia-palkintojen saajat. Voittaja valitaan kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden sarjoissa. Kussakin kategoriassa on ehdolla kuusi teosta.

Palkinnot jakaa Suomen Kirjasäätiö, ja jokainen palkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Voittajat julkistetaan suorassa televisiolähetyksessä Yle TV1:ssä ja Areenassa kello 19 alkaen.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee tänä vuonna elokuvaohjaaja Zaida Bergroth, tietokirjallisuuden voittajan Miltton Oy:n varatoimitusjohtaja Katri Makkonen ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden voittajan futuristi, tietokirjailija Perttu Pölönen.

Yleisö on jo päässyt äänestämään suosikkinsa tämä vuoden ehdokkaista. Kaunokirjallisuuden ehdokkaista yleisöltä sai eniten ääniä Rosa Liksomin Lapin sotaan sijoittuva romaani Väylä (Like), lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaista puolestaan Anne-Maija Aallon romaani Mistä valo pääsee sisään (Otava).

Tietokirjallisuuden ehdokkaista yleisöä viehätti eniten kaksoiselämäkerta Wivi ja Hanna – Arkkitehdin ja kauppaneuvoksen yhteiset vuodet (Atena). Kristiina Markkasen ja Leena Virtasen teos kertoo arkkitehti Wivi Lönnin ja kauppaneuvos Hanna Parviaisen elämästä.

Viime vuonna kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti Anni Kytömäen romaani Margarita (Gummerus). Tietokirjallisuuden Finlandian sai Marko Tikan ja Seija-Leena Nevalan Kielletyt leikit – Tanssin kieltämisen historia Suomessa 1888–1948 (Atena). Lasten- ja nuortenkirjallisuuden sarjassa palkittiin Anja Portinin kirjoittama ja Miila Westinin kuvittama Radio Popov (S&S).