Meksikolaisviranomaiset löysivät noin 600 siirtolaista, jotka olivat olleet pakkautuneena kahteen puoliperävaunuun

Meksikolaisviranomaiset ovat löytäneet noin 600 siirtolaista, jotka olivat olleet pakkautuneena kahteen puoliperävaunuun. Asiasta kertovat Meksikon siirtolaisista vastaavat viranomaiset Twitter-tilillään jakamassaan tiedotteessa .

Siirtolaisten joukossa oli 145 naista ja 455 miestä kaikkiaan 12 maasta. Valtaosa heistä oli Keski-Amerikasta, mutta joukossa oli myös siirtolaisia Afrikasta ja Intian niemimaalta.

Paikallisen ihmisoikeusviranomaisen edustajan Tonatiuh Hernandezin mukaan siirtolaiset olivat pakkautuneena kahteen puoliperävaunuun. Hänen mukaansa joukossa oli myös lapsia ja raskaana olevia naisia. Lisäksi hän kertoi nähneensä vaunuissa olleen myös sairaita.

Tiedotteen mukaan siirtolaisista 401 oli Guatemalasta, 53 Hondurasista, 27 Nicaraguasta ja 18 El Salvadorista. Lisäksi perävaunuissa oli ihmisiä Venezuelasta, Ecuadorista, Dominikaanisesta tasavallasta ja Kuubasta.

Afrikan mantereelta matkassa oli kuusi miestä Ghanasta ja yksi Kamerunista. Kyydissä oli myös yksi mies Intiasta ja 37 ihmistä Bangladeshista.

Viranomaisten mukaan siirtolaiset lähetetään joko takaisin kotiin tai vaihtoehtoisesti heille voidaan tarjota mahdollisuutta vakinaistaa oleskelunsa Meksikossa. Lauantaisessa tviitissään viranomaiset kertovat aloittaneensa Veracruzin osavaltiossa perjantaina tavoitettujen siirtolaisten tapausten käsittelyn.

Siirtolaisten määrä Yhdysvaltain rajalla kasvanut

Yhdysvaltain ja Keski-Amerikan välisenä käytävänä toimivan Meksikon kautta kulkee mittavat määrät siirtolaisia. Monet Keski-Amerikasta lähtöisin olevista ovat lähteneet matkaan alueen valtioiden köyhyyden ja pahentuvien väkivaltaisuuksien vuoksi.

Maan eteläosissa tekee parhaillaan matkaansa kaksi siirtolaiskulkuetta, joissa on kummassakin useita satoja ihmisiä. Heidän tavoitteenaan on saada tarvittavat asiakirjat, joilla heidän olisi mahdollista kulkea Meksikon läpi toiseen maahan.

Siirtolaismäärät Yhdysvaltain etelärajalla ovat kasvaneet voimakkaasti maan nykyisen presidentin Joe Bidenin presidenttikauden aikana. Biden astui virkaansa tämän vuoden tammikuussa.

Yhdysvaltain rajaviranomaisten mukaan syyskuun loppuun päättyneen 12 kuukauden jakson aikana otettiin kiinni yli 1,7 miljoonaa siirtolaista. Aiempi huippuvuosi oli 2000, jolloin kiinni otettuja oli reilut 1,6 miljoonaa. Tilastoja laittomista rajanylityksistä on pidetty vuodesta 1960.

Republikaanit syyttävät siirtolaismäärien voimakkaasta kasvusta presidentin lupauksia siirtolaisten helläkätisemmästä kohtelusta.

Biden onkin pyrkinyt ottamaan inhimillisemmän lähestymistavan edeltäjäänsä Donald Trumpiin nähden. Trumpille siirtolaisuuden vähentäminen maan etelärajalla oli tärkeä tavoite, ja yksi hänen näkyvimmistä projekteistaan oli Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle puuhailtu raja-aita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka