Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varsinais-Suomeen uusia kokoontumisrajoituksia yli 50 henkilön sisätilatapahtumiin – Uudellemaallekin harkitaan uusia kokoontumisrajoituksia

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella kielletään yli 50 henkilön yleisötilaisuudet sekä yleiset kokoukset sisätiloissa, kertoo Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Rajoitukset ovat huomisesta alkaen voimassa kuukauden verran. Yli 50 henkilön tilaisuuksia pystyy järjestämään ilman voimaantulevia rajoituksia, jos käytössä on koronapassi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on ollut viime viikot koronaepidemian leviämisvaiheessa, ja tilanne on heikentynyt viimeisen viikon aikana.

Avin mukaan päätös perustuu tartuntatautilain pykälään 58 ja on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmäläisten suojelemiseksi sekä terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Rajoituksilla halutaan turvata myös tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan rajoitukset voimaan tänään

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla tänään voimaan tulleissa kokoontumisrajoituksissa kiellettiin muun muassa yli sadan ihmisen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joissa on katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja. Etelä- ja Keski-Pohjanmaan rajoitukset eivät koske Reisjärven kuntaa ja ovat voimassa itsenäisyyspäivän aattoon asti.

Etelä-Suomen avi kertoi viime viikolla harkitsevansa uusia kohdennettuja kokoontumisrajoituksia Uudellemaalle. Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä esitti aville, että osallistujamääriä rajoitettaisiin sisätiloissa tapahtuvissa yhteislaulutilaisuuksissa sekä tapahtumissa, joissa on seisomakatsomo.

Etelä-Suomen avi arvioi perjantaina tiedotteessaan, että päätöksiä rajoituksista voitaisiin tehdä tämän viikon aikana.