Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueelle sisätilojen kohdennetut kokoontumisrajoitukset – myös Uudellemaalle harkitaan uusia kohdennettuja kokoontumisrajoituksia

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueella tulevat maanantaina voimaan kohdennetut kokoontumisrajoitukset sisätiloihin. Asiasta päätti Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) perjantaina.

Maanantaista alkaen kielletään muun muassa kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata ihmistä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja.

Tilaisuuksien järjestäjät voivat ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille.

Avin määräämät sisätilojen kohdennetut kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 15.11.–5.12.

Avin päätös ei koske Reisjärven kuntaa.

Rajoituksista voisi vapautua koronapassilla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) harkitsee uusia kohdennettuja kokoontumisrajoituksia Uudellemaalle.

Epidemiatilanteen huononemisen vuoksi Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä on esittänyt, että avi rajoittaisi osallistujamääriä sisätiloissa tapahtuvissa yhteislaulutilaisuuksissa sekä tapahtumissa, joissa on seisomakatsomo.

Jos uusia rajoituksia tapahtumille asetettaisiin, rajoituksista voisi vapautua koronapassin käytöllä.

Koronan vuoksi sairaalahoidossa olevien määrä kasvanut hieman

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli perjantaina 260 ihmistä, joista 31 on tehohoidossa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on kasvanut sairaalahoidossa kahdeksalla ja tehohoidossa kolmella keskiviikosta, jolloin koronasairaanhoidon määristä viimeksi kerrottiin.

Teknisestä viasta johtuen uusien koronatartuntojen määrä ei päivittynyt perjantaina koronakartalle.

Koronavirusrokotteen toisen annoksen on saanut 80,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Toisen annoksen saaneita on Suomessa nyt 3,93 miljoonaa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen osalta 12 vuotta täyttäneiden rokotuskattavuus on 86,1 prosenttia eli noin 4,21 miljoonaa ihmistä.