Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STT lopettaa Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimisto Beltan kuvien käytön Valko-Venäjän rajatilannetta koskevissa uutisissa

STT lopettaa valtaosin Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimiston Beltan kuvien käytön palveluissaan Valko-Venäjän rajatilannetta koskevien uutisten yhteydessä.

Kuvaustilanteiden aitoutta ei ole mahdollista varmistaa, eivätkä autoritaarisesti johdetun Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimiston toimintatavat todennäköisesti vastaa STT:n käsitystä riippumattomasta journalismista, kertoo vastaava päätoimittaja Minna Holopainen.

– Luotettavuus on meille yhtä keskeinen arvo sekä teksti- että kuvapalveluissa. Tässä tapauksessa me emme voi varmistautua siitä, ovatko kuvaustilanteet olleet aitoja, kertoo Holopainen.

STT on saanut Beltan kuvia käyttöönsä kansainvälisen uutistoimisto AFP:n uutiskuvapalvelun kautta, ja niitä on myös välitetty STT:n uutiskuvapalvelun (LKS) asiakkaille.