Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Smartly.ion yrityskauppa toi kolmekymppiselle Tuomo Riekille yli 20 miljoonan euron tulot – perustajakumppanin mukaan "on kunnia maksaa veroja Suomeen"

Suomen suurituloisimpien kärkikymmenikköön mahtui verottajan luovuttamien tietojen mukaan kaksi alle 35-vuotiasta henkilöä.

Tulokärjen nuorin on vuonna 1990 syntynyt Heikki Herlin, joka sai tuloja noin 28,3 miljoonaa euroa, valtaosa niistä pääomatuloja. Hän ylsi suurituloisimpien listalla kolmanneksi.

Heikki Herlin on edesmenneen Niklas Herlinin poika ja tämän perillisenä Cargotecin , Alma Median ja Oriolan suuromistaja.

Omalla työllään vaurastuneista tulokärjen nuorin oli vuonna 1988 syntynyt Tuomo Riekki, joka on muun muassa Facebook-mainontaan erikoistuneen teknologiayhtiö Smartly.io Solutionsin perustaja. Hän oli yhteenlasketuissa ansio- ja pääomatuloissa Suomen seitsemänneksi suurituloisin.

Alle 30-vuotiaista suurituloisin oli vuonna 1999 syntynyt Jonathan Hed, joka sai pääomatuloja vajaat 3,7 miljoonaa euroa. Hän on peliyhtiö Rovion entisen hallituksen puheenjohtajan ja suuromistajan Kaj Hedin poika.

Suomessa hyvä maaperä kasvuyrityksille

Riekki ja Smartly.ion toimitusjohtaja ja perustajakumppani Kristo Ovaska (s. 1983) saivat kumpikin yli 23 miljoonan euron tulot yhtiön osake-enemmistön myynnistä yhdysvaltalaiselle pääomasijoitusyhtiölle. Sekä Reikki että Ovaska maksoivat veroja vajaat 8 miljoonaa euroa.

– On kunnia maksaa veroja Suomeen ja olla mukana rakentamassa Suomesta entistä kilpailukykyisempää yhteiskuntaa, Ovaska sanoi yhtiön välittämässä lausunnossa.

Ovaska sanoi, että Suomessa on muassa huippuluokan koulutuksen, turvallisuuden ja yhteiskunnan turvaverkostojen ansiosta erittäin hyvä pohja rakentaa kansainvälisesti menestyvää teknologiayritystä.

– Tämä mahdollistetaan tukemalla rakenteita, joissa syntyy vahvoja yrityksiä ja yrittäjiä, jotka myös tulevaisuudessa maksavat veronsa Suomeen. Olemme jo viime vuosina nähneet, että täällä syntyy jatkuvasti upeita uusia firmoja, kuten Smartly.io, Wolt , Relex ja Aiven , Ovaska sanoi.

– On kunnia olla osana rakentamassa Suomeen uutta kasvuyritysten sukupolvea.