Ruoan haju voi aiheuttaa selittämättömiä inhoreaktioita – aistiprofessori Mari Sandell: "Tunteen voi laukaista ruoka, jota ei ole edes syönyt"

Hajuherkkä voi reagoida voimakkaasti raa'an kalankin tuoksuun. Ei siis ihme, että parfyymien tuoksu voi aiheuttaa herkille migreenin. Kahvikin on monimutkainen aromi. Sen öljyssä voi olla jopa 800 erilaista yhdistettä. Kuvitus: Suvi Lantta, kuvat: AOP/Alamy, arkisto

Hajuaistilla on suurempi merkitys ruokavalioomme kuin luulemmekaan.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 3 kk 4 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Kymensanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty