Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | HS: Kansainvälinen konservatiivijärjestö kertoo keränneensä yli 200 000 nimeä Päivi Räsäsen puolesta tehtyyn vetoomukseen, Britanniassa vakavassa junaturmassa loukkaantuneita yli kymmenen

Tänään käynnistyvä talvirengaskausi vaatii autoilijalta valppautta

Talvirengaskausi käynnistyy tänään. Talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Talvirengaspakko muuttui keliperusteiseksi uuden tieliikennelain myötä viime vuoden kesäkuussa. Laissa rajattiin lisäksi nastarenkaiden käyttöaikaa kevätkaudella.

Uuden lain myötä autoilijoiden on seurattava ajo-olosuhteita entistä tarkemmin.

Varkaudessa kerrostalossa tapahtui räjähdys ja tulipalo - useita ihmisiä pelastettiin nostolavalla

Varkauden keskustassa Kauppakadulla sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui myöhään sunnuntaina räjähdys ja siitä seurannut tulipalo, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Räjähdyksen syytä pelastuslaitos ei ole vielä kommentoinut. Räjähdyksen voimasta kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas. Kerrostalosta pelastettiin kolme ihmistä nostolavalla ja yksi ihminen pakohupulla. Neljä vietiin sairaalahoitoon.

Sammutus- ja pelastustöihin osallistui 11 pelastustoimen yksikköä sekä 5 ensihoidon yksikköä. Poliisi on eristänyt alueen. Tulipalosta ei ollut vaaraa ympäristölle.

Uutissuomalainen: Kansalaisaloitteita ruuhkaksi asti, 17 aloitetta odottaa vuoroaan eduskunnassa

Uutissuomalaisen mukaan kansalaisaloitteiden määrä on lisääntynyt. Tällä hetkellä 17 kansalaisaloitetta odottaa käsittelyä eduskunnassa. Uutissuomalaisen haastatteleman eduskunnan lainsäädäntöjohtajan Tuula Kuloveden mukaan aloitteet ovat jääneet korona-aikana käsittelemättä kiireellisempien asioiden vuoksi.

Tällä vaalikaudella eduskuntaan on edennyt jo 30 kansalaisaloitetta. Lisäksi neljä on kerännyt tarvittavan määrän kannattajia, muttei ole vielä edennyt eduskuntaan.

Koko viime vaalikaudella eduskunta vastaanotti 19 aloitetta.

HS: Kansainvälinen konservatiivijärjestö kertoo keränneensä yli 200 000 nimeä Päivi Räsäsen puolesta tehtyyn vetoomukseen

Äärikonservatiivisena tunnettu kansainvälinen kansalaisjärjestö Citizen Go kertoo keränneensä yli 200 000 nimeä kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) puolesta tehtyyn vetoomukseen, jonka se on luovuttanut valtakunnansyyttäjän toimistolle. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Allekirjoitusten määrää ei voitu todentaa, sillä vetoomuksen yhteydessä luovutettua muistitikkua ei ole avattu tietoturvasyistä. Määrää voidaan HS:n mukaan pitää uskottavana, sillä järjestö on aiemmin lähettänyt valtakunnansyyttäjälle lähes 1 600 viestiä, joissa kussakin on ollut sata allekirjoittajaa.

Päivi Räsästä vastaan nostettiin syytteet kansanryhmää vastaan kiihottamisesta huhtikuussa.

Britanniassa tapahtunut vakava junaturma, loukkaantuneita yli kymmenen

Britannian Salisburyn lähellä on tapahtunut vakava onnettomuus, jossa kaksi junaa törmäsi toisiinsa, kertovat useat brittimediat. BBC:n mukaan turmassa on loukkaantunut ainakin 12 ihmistä. Toisen junan kuljettajan kerrottiin olevan yhä jumissa junassa myöhään sunnuntaina.

Pelastusviranomaisten mukaan kyseessä on vakava onnettomuus. Yhteentörmäys tapahtui alkuillasta ennen seitsemää paikallista aikaa.

Guardianin mukaan pelastusoperaatioon osallistuu noin 50 palomiestä lähialueiden pelastuslaitoksista. Britannian raideliikennettä valvovan poliisin mukaan kuolonuhreja ei ole.

Yhdeksän palomiestä kuoli Brasiliassa luolan romahduksessa

Brasiliassa on kuollut yhdeksän palomiestä, jotka olivat harjoittelemassa luolassa, jonka katto romahti. Asiasta kertovat brasilialaiset viranomaiset.

Aiemmin uutisoitiin, että osa palomiehistä oli yhä loukussa luolassa. Sao Paulon pelastusviranomaisten mukaan yhteensä 26 palomiestä oli luolassa harjoittelemassa.

Onnettomuus tapahtui Altinopolisin kaupungissa Sao Paulon osavaltiossa. (Lähde: AFP)

Korpisalo nousi Columbuksen sankariksi, Laine maalinteossa

Jääkiekon NHL:ssä vieraissa pelannut Columbus Blue Jackets on vienyt voiton New Jersey Devilsistä. 4–3-voitto irtosi vasta voittolaukauskisan päätteeksi.

Columbuksen tähdeksi nousi maalivahti Joonas Korpisalo , joka torjui ottelussa 36 laukausta.

Columbuksen riveissä maalinteossa nähtiin Patrik Laine , joka vei joukkueen 2–1-johtoon ensimmäisellä jaksolla. Laine sai pelistä myös syöttöpisteen.