Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 50 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui rajussa kerrostalopalossa Taiwanissa

Taiwanissa Itä-Aasiassa kuoli torstaina lähes 50 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä yöllä syttyneessä rajussa kerrostalopalossa. Eteläisessä Kaohsiungin kaupungissa roihunneessa palossa menetti henkensä 46 ihmistä ja loukkaantui 41, kertoivat viranomaiset.

Palo alkoi 13-kerroksisessa rakennuksessa paikallista aikaa torstain vastaisena yönä. Raivoisasti edennyt tuli ehti levitä moneen kerrokseen ennen kuin pelastushenkilökunta sai palon hallintaan. Talossa oli sekä asuntoja että liiketiloja. Suurin osa kuolemista tapahtui kerroksissa seitsemästä yhteentoista, joissa oli asuinhuoneistoja.

Taiwanilaisen uutistoimisto CNA:n kuvissa näkyi, kuinka palokunta suihkutti yöllä vettä ilmiliekeissä olevaan rakennukseen. Aamun valjetessa liekit olivat hiipuneet, mutta talosta nousi edelleen savua. Paikalle lähetettiin yli 70 pelastusyksikköä taistelemaan lieskoja vastaan.

Asukkaat ovat kertoneet kuulleensa useita kovia pamauksia, kun palo sai alkunsa.

– Kuulin monta kovaa pamausta – pam, pam, pam – pohjakerroksesta ja tulin alas tutkimaan asiaa, eräs talossa asunut mies kertoi Formosa-kanavalle.

Mies kertoi soittaneensa poliisille sen jälkeen, kun hän oli tajunnut, että kyseessä on tulipalo.

– Kun avasin oven päästäkseni ulos, käytävä oli täynnä mustaa savua, kertoi puolestaan eräs palosta selvinnyt nainen.

Tuhoisin palo vuosikymmeniin

Kaohsiungin kaupungin poliisilaitoksen edustaja arvioi torstaina, että tuleen syttynyt rakennus oli 40 vuotta vanha ja siellä asui lähinnä pienituloisia ihmisiä. Poliisin mukaan asukkaat ovat arvioineet, että rakennuksessa asui noin sata ihmistä. Tuhopolton mahdollisuutta ei ole vielä rajattu pois, poliisi lisäsi.

Yli kahden miljoonan asukkaan Kaohsiung on eteläisen Taiwanin suurin kaupunki.

Torstainen palo oli eniten kuolonuhreja vaatinut palo saarivaltiossa vuosikymmeniin. Edellinen mittaluokaltaan samankaltainen palo sattui vuonna 1995, kun täynnä olleessa karaokebaarissa syttynyt palo surmasi 64 ihmistä.