Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Sairaalahoidossa 180 koronapotilasta – Suomessa raportoitu neljästä koronakuolemasta perjantain jälkeen

Tänään THL kertoi 1618 uudesta koronavirustartunnasta. Luvussa on mukana usean päivän tartuntoja. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis, Elias Peltonen / STT

Suomessa on sairaalahoidossa 180 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Heistä tehohoidossa on 29.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista yhdeksällä ihmisellä, ja tehohoidossa on yksi ihminen enemmän kuin perjantaina.

Perjantain jälkeen on raportoitu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Koronakuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 1 100.

Tartuntoja raportoitu aiempaa enemmän

Tänään THL kertoi 1 618 uudesta koronavirustartunnasta. THL ei enää kerro uusista koronatartunnoista viikonloppuisin, joten luvussa on mukana usean päivän tartuntoja.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7 476 tartuntaa, mikä on 1 706 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 147 000.

Ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä kahdelta viikolta sataatuhatta asukasta kohti on nyt Suomessa 135, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 104.

Alueellisesti korkein ilmaantuvuusluku on Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa se on 232. Toiseksi korkein ilmaantuvuus on Satakunnan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 212. Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

Kahdesti rokotettuja Suomessa 3,6 miljoonaa

Toisen koronarokotuksen on Suomessa saanut 73,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä, THL kertoo. Toisen rokoteannoksen on saanut noin 3,6 miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 84,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen annoksen saaneita on noin 4,13 miljoonaa.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka