Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreät järjestelee ministerisalkkunsa Ohisalon vanhempainvapaan ajaksi

Vihreät päättää tänään ministeritehtävien jaosta sisäministeri Maria Ohisalon loppusyksyllä alkavan vanhempainvapaan aikana. Päätöksen sijaisjärjestelyistä tekevät vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä, jotka ovat koolla Helsingissä iltapäivällä puoli viidestä lähtien.

Ohisalolta vapautuvaan puolueen puheenjohtajan tehtävään nouseva varapuheenjohtaja Iiris Suomela on ilmoittanut olevansa käytettävissä ministeriksi. Suomelan mukaan puolueessa kuitenkin vallitsee näkemys, että Ohisalon puheenjohtaja- ja ministerisijaisuus jaetaan kahden henkilön kesken.

Sisäministerin paikasta on ilmoittanut olevansa kiinnostunut ainakin Atte Harjanne, jota pidettiin myös vahvana ehdokkaana puoluejohtajan tehtävään.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Ohisalo olisi esittämässä puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Emma Karia uudeksi ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Yle kertoo lisäksi, että Ohisalo olisi esittämässä sisäministeriksi joko nykyistä ympäristöministeriä Krista Mikkosta tai Harjannetta. Ulkoministeri Pekka Haavisto säilyttää mediatietojen mukaan ulkoministerin salkkunsa.

Ylen tietojen mukaan Mikkonen ei olisi halukas sisäministeriksi, mutta häntä yritetään suostutella tehtävään. Ministeriryhmä Haavisto–Harjanne–Kari olisi täysin helsinkiläinen eikä sen siksi uskota saavuttavan menestystä puoluevaltuuskunnassa.