Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yhdysvaltain ydinsukellusvene vaurioitui vedenalaisessa törmäyksessä Aasiassa – kymmenkunta ihmistä loukkaantui

USS Connecticut -alus oli tapahtuma-aikaan tiettävästi Etelä-Kiinan merellä. Arkistokuva aluksesta on Yhdysvaltain laivaston välittämä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain ydinsukellusvene on vaurioitunut Aasiassa törmättyään veden alla tunnistamattomaan kappaleeseen.

Yhdysvaltain laivasto kertoi kansainvälisillä vesillä tapahtuneesta törmäyksestä torstaina. Törmäys oli tapahtunut jo lauantaina.

Laivaston mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa niin vakavasti, että heidän henkensä olisi vaarassa. Laivastouutisiin erikoistuneen USNI Newsin mukaan kymmenkunta miehistön jäsentä olisi kuitenkin saanut kohtalaisia tai lieviä vammoja. Uutissivuston mukaan USS Connecticut -alus oli tapahtuma-aikaan Etelä-Kiinan merellä.

Yhdysvallat on pyrkinyt haastamaan kyseisellä merialueella Kiinan aluevaatimukset, jotka koskevat muun muassa alueella olevia pieniä saaria ja riuttoja.

Laivaston mukaan tapahtunutta ja vaurioiden määrää selvitetään. Se kertoo sukellusveneensä kunnon olevan törmäyksen jäljiltä turvallinen ja vakaa.

Laivasto kertoo, ettei törmäys ole vaurioittanut aluksen ydinreaktoria tai sisätiloja ja aluksen kerrotaan olevan täysin käyttökuntoinen.

USNI Newsin mukaan alus matkaa parhaillaan kohti Guamin saarella sijaitsevaa Yhdysvaltain tukikohtaa. Tyynenmeren saari kuuluu Yhdysvalloille.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka