Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoo kevyen liikenteen turvallisuutta keskiviikkona koko maassa – myös pysäköinninvalvontaa tehostetaan

Poliisi tiedottaa valvovansa suojattomien tienkäyttäjien turvallisuutta liikenteessä tämän viikon keskiviikkona koko maassa. Suojattomalla tienkäyttäjällä tarkoitetaan jalankulkijoita ja kaksipyöräisten ajoneuvojen kuljettajia.

Turvallisuutta valvotaan kohdentamalla valvontaa sekä moottorikäyttöisten ajoneuvojen että jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajiin ja heidän liikennekäyttäytymiseensä.

Valvonnassa keskitytään liikennevalojen noudattamiseen, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien jalkakäytävillä ajamiseen sekä kaikkien tiekäyttäjäryhmien väistämissääntöjen noudattamiseen suojateillä ja risteyksissä.

– Tavoitteena on lisätä liikenneturvallisuutta etenkin suojateillä ja pyöräteiden jatkeilla, jotka ovat tilastojen mukaan vaaran paikkoja. Täten valvontapäivänä puututaan myös suojattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo tiedotteella.

Kallion mukaan valvonnassa puututaan pääasiassa tapauksiin, jossa ajoneuvo on laittomasti pysäytetty tai pysäköity jalkakäytävälle, suojatielle, pyörätielle tai -kaistalle. Pysäköinninvalvonta toteutetaan yhteistyössä kunnallisen pysäköinninvalvonnan kanssa.

Suojattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista on poliisin mukaan suuri, tänä vuonna 34,8 prosenttia.

– Tästä syystä näiden tienkäyttäjäryhmien turvallisuuden tulee olla jatkuvasti liikenneturvallisuustyön keskiössä. Poliisin valvontapäivä tähtääkin erityisesti onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseen, Kallio sanoo.

Tilastokeskuksen tilastoista ilmenee tänä vuonna tieliikenteessä loukkaantuneen noin 330 pyöräilijää sekä 144 jalankulkijaa. Mopoilijoita on loukkaantunut 210.

– On kuitenkin hyvä huomioida, että kaikki pyöräilijöiden onnettomuudet, varsinkaan niin sanotut yksittäisonnettomuudet, joissa ei ole muita osallisia, eivät tule poliisin tietoon, eivätkä täten päädy viralliseen tilastoon. Eli loukkaantuneiden määrä on suurempi kuin virallinen tilasto, Kallio muistuttaa.