Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kahdesti rokotettujen määrä nousi vain muutamalla sadalla, uusia koronatartuntoja raportoitiin 409

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana 140 087. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

Saara-Miira Kokkonen, Susanna Jääskeläinen, Emmi Tilvis / STT

Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut 69,1 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Toisen rokotteen saaneiden määrä on noussut eilisestä vain muutamalla sadalla. THL:n mukaan alkuviikon luvut ovat tyypillisesti pienempiä kuin loppuviikolla.

Kaksi rokoteannosta on tähän mennessä saanut noin 3,38 miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 83,7 prosenttia, eli ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut yli 4,09 miljoonaa ihmistä.

Uusia koronatartuntoja on raportoitu tänään 409. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 623 tartuntaa, mikä on 1 580 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin todettiin 7 203 tartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan. Kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt koko maassa reilut 101. Edellisellä kahden viikon jaksolla luku oli noin 130.

Suurinta ilmaantuvuus on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä (noin 160) ja Satakunnassa (noin 155). Paras koronatilanne on puolestaan Ahvenanmaalla, jossa ilmaantuvuusluku on noin seitsemän. Manner-Suomessa ilmaantuvuus on pienintä Kainuussa, jossa luku on vajaat 17.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana 140 087.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu Suomessa tähän mennessä yhteensä 1 072.

Sairaala- ja tehohoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrät THL päivittää maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Pääkaupunkiseudun etätyösuositus päättyy lokakuun 15. päivän jälkeen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä noudattaa valtakunnallista linjausta etätyösuosituksesta, eli etätyötä suositellaan jatkettavaksi 15. lokakuuta asti. Sen jälkeen terveysperustainen etätyösuositus pääkaupunkiseudulla päättyy, kertoo Helsingin kaupunki.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Maskisuosituksen osalta koronakoordinaatioryhmä odottaa edelleen valtakunnallisia linjauksia.

THL kertoo tiedotteessaan, että sen koronaviruksen tilannekatsauksen painopiste siirtyy koronaviruksen tapausmääristä rokotuskattavuuteen ja vakavien tautitapausten määrän seurantaan.

Tilannekatsauksessa ei enää raportoida muun muassa koronavirustartuntojen päivittäistä määrää tai alueellista tilannearviota.

THL:n koronakartalle tiedot todetuista tartunnoista kuitenkin päivittyvät yhä, mutta lokakuusta lähtien vain arkipäivisin, ei enää viikonloppuisin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka