Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Teräsverkon läpi rynninyt lehmä putosi lietealtaaseen Kalajoella – kehnosti alkaneella karkureissulla oli puhtoinen loppu

Kalajoella pelastuslaitos hälytettiin pelastamaan karkumatkalla kiipeliin joutunutta lehmää. Kuvan lehmä ei liity tapaukseen. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoella pelastuslaitos hälytettiin varhain sunnuntaina aamulla pelastamaan karkumatkalla kiipeliin joutunutta lehmää.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan muutama lehmä oli lähtenyt livohkaan navetasta ja karkureista yksi oli painellut teräsverkkojen läpi ja pudonnut lietealtaaseen.

Pelastuslaitoksen mukaan lehmän omistaja oli isona apuna tilanteessa ja päivystävä palomestari Matti Virtanen kiittääkin omistajaa tämän aktiivisesta toiminnasta.

– Omistaja oli jo valmistellut eläimen pelastamista ennen palokunnan paikalle tuloa, kohteeseen saapumisen jälkeen pelastuslaitos nosti eläimen yhdessä omistajan kanssa kuivalle maalle, Virtanen sanoo tiedotteessa.

Virtanen kertoo STT:lle, että pelastusoperaatio kesti kokonaisuudessaan reilun tunnin. Lehmä selvisi tapahtuneesta vahingoittumatta ja pääsi lopuksi pelastuslaitoksen pestäväksi.

– Sen jälkeen eläin pääsi jatkamaan sunnuntaipäivän viettoa muiden lehmien seuraan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka