Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pörssit kipusivat Evergranden maksukyvyn kysymysmerkeistä huolimatta

Euroopassa ja Yhdysvalloissa pörssipäivä kulki positiivisessa vireessä huolimatta jättimäisen kiinalaisyhtiön Evergranden erääntyvistä koroista.

Markkinoilla näytti voimistuvan tunnelma, että Kiinan toiseksi suurin kiinteistöyhtiö ei ajautuisi maksukyvyttömyyteen, vaikka yhtiö ei itse ollut torstai-iltaan mennessä kommentoinut reilun 71 miljoonan euron suuruisen ulkomaan joukkovelkakirjalainan korkomaksun kohtaloa. Yhtiön perustaja Xu Jiayin oli Kiinan valtionmedian mukaan keskiviikkoiltana komentanut työntekijöitään jatkamaan rakentamista ja kiinteistöjen toimittamista tilaajille.

Euroopassa pörssien keskeiset indeksit päättivät kaupankäynnin nousussa. Noin prosentin kasvussa oltiin Pariisissa ja Frankfurtissa. Prosentin nousijoiden joukkoon lukeutuivat myös yleiseurooppalainen Euro Stoxx 50 -indeksi sekä Helsingin OMXH-indeksi.

Myös Yhdysvalloissa Wall Streetillä pörssin keskeiset indeksit porhalsivat reilusti yli prosentin kasvussa.

Markkinat ovat olleet tällä viikolla Evergranden taloudellisen tilanteen takia levottomat. New Yorkin pörssissä oli maanantaina heikoin päivä sitten toukokuun.

Pörssien ailahtelu kuitenkin tasaantui sen jälkeen, kun Evergrande ilmoitti keskiviikkona löytäneensä ratkaisun osaan torstaina erääntyvistä joukkovelkakirjalainojen korkomaksuista.