Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Oppilaiden etäoppitunti katkesi Tampereella, kun opettajaa vedettiin hiuksista – Väkivalta jatkui oppilaiden kuullen minuutteja, aviomiehelle tuomio

Peruskoulun äidinkielen oppitunti katkesi äkillisesti helmikuussa 2020 Tampereella, kertoo Ilta-Sanomat. Oppilaat menettivät kontaktin etätuntia pitäneeseen opettajaansa, joka katosi tietokoneen ruudulta hetkessä. Oppilaat näkivät ruudun kautta miehen, joka tarttui opettajaa hiuksista.

Oppituntia seurannut koulunkäynnin ohjaaja kertoi näkemästään ja kuulemastaan, kun miehen saamaa syytettä pahoinpitelystä käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

– Kannettavan tietokoneen kansi oli mennyt kiinni, mutta ääni oli jäänyt päälle. Koneesta oli alkanut kuulua huutoa. Hän oli kuullut mieshenkilön uhkailleen ja kiroilleen ja haukkuneen asianomistajaa, IS kertoo.

Koulunkäynnin ohjaajan mukaan mies oli uhkaillut ja haukkunut opettajaa sekä läpsinyt tätä kädellä. Tilanne oli kestänyt arviolta 5–7 minuuttia. Oppilaat olivat säikähtäneet tapahtumia pahasti.

Syypää tilanteeseen oli opettajan aviomies. Käräjäoikeudessa käsiteltiin useita muitakin aviomiehen puolisoonsa kohdistamia rikoksia. Oikeus katsoi aviomiehen syyllistyneen kahdeksan pahoinpitelyn lisäksi laittomaan uhkaukseen toukokuun 2019 ja maaliskuun 2020 välillä.

Mies tuomittiin 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen, IS kertoo.