Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 1 400 palestiinalaisvankia aikoo aloittaa syömälakon Israelissa protestina vankilaoloille

Lähes 1 400 Israelin vankiloissa pidettävää palestiinalaista aikoo aloittaa syömälakon protestina vankilaoloille, kertoi palestiinalaishallinto tiistaina.

Jännitteet ovat kasvaneet sen jälkeen, kun kuusi palestiinalaisvankia onnistui pakenemaan tunnelin kautta Gilboan vankilasta maan pohjoisosassa. Pako huomattiin puolitoista viikkoa sitten. Neljä vankikarkuria saatiin sittemmin kiinni.

Satoja karanneiden vankien vankitovereita siirrettiin muihin vankiloihin ja heidän henkilökohtaiset esineensä takavarikoitiin, kertoo palestiinalaisvankeja edustava järjestö.

Vihaiset vangit ovat puolestaan sytyttäneet tulipaloja useissa vankiloissa.

– Tilanne vankiloissa on hyvin paha, ja siksi he (vangit) ovat aloittamassa syömälakon, sanoi palestiinalaishallinnon edustaja Qadri Abu Bakr uutistoimisto AFP:lle.

Hänen mukaansa liki 1 400 yli 4 000:sta Israelin vankiloissa olevista palestiinalaisista aikoo aloittaa syömälakon perjantaina ja lakkoon liittyy muita vankeja seuraavalla viikolla.