Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kielilukiossa oli perjantaina joukkotappelu – Poliisia tarvittiin paikalle kahdesti

Helsingin kielilukiossa Myllypurossa on tänään tapahtunut tappelu, jossa oli useita osallisia, kertoo Helsingin poliisi. Poliisi hälytettiin koululle useamman henkilön välisen pahoinpitelyn takia tänään puoli kahdentoista aikaan päivällä. Poliisin mukaan sen läsnäolo rauhoitti tilanteen paikan päällä, ja poliisi kirjasi rikosilmoituksen pahoinpitelystä.

Koulun rehtorin Kari Pekkarisen mukaan tapahtumat liittyivät abiturienttien "Sadan aamun juhlaan".

– Abeille oli varattu liikuntasali tilaisuutta varten. Nuoremmat kielilukion omat opiskelijat pyrkivät luvatta saliin, ja ovella oli tullut tästä asiasta kiistaa. Minulle ei ole tullut tietoon, että kouluyhteisön ulkopuolisia olisi ollut koulun tiloissa, hän kertoo STT:lle sähköpostissa.

Tapahtumaa tutkitaan pahoinpitelynä

Poliisi sai uuden hätäpuhelun tappelun jatkumisesta kello 13.45 ja kävi rauhoittamassa tilanteen uudestaan.

– Rikoksia tutkitaan rikosnimikkeellä pahoinpitely. Osallisia on ollut paljon, joten tarkkaa asianomistajien ja tekijöiden määrää ei voida tällä hetkellä kertoa. Esitutkinnan tavoitteena on selvittää tapahtumien kulku, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo sanoo tiedotteessa.

Poliisi ilmoittaa työskentelevänsä koulun kanssa myös ennalta estävässä hengessä vastaavien tapausten välttämiseksi.