Legendaarinen ABBA tekee paluun – fanit saavat odotetun uuden albumin 40 vuoden tauon jälkeen

Ruotsalaisen musiikkituotannon kaikkien aikojen ykkösnimi Abba julkaisee uuden albumin, kertoivat yhtyeen Benny Andersson ja Björn Ulvaeus torstaina. He ilmoittivat asiasta Lontoossa videolinkin välityksellä ennen kuin astuivat toimittajien tentattaviksi.

– Aluksi teimme vain kaksi kappaletta. Sitten pohdimme, pitäisikö tehdä enemmän. Mitä te tytöt sanotte? Miksi ei tehtäisi kokonaista albumia? Andersson kertoo albumin taustoista viitaten yhtyeen naisjäseniin Anni-Frid Lyngstadiin ja Agnetha Fältskogiin.

Ulvaeus on omien sanojensa mukaan rustannut kappaleisiin sanat, kun taas sävellykset ovat hänen aisaparinsa Benny Anderssonin käsialaa.

Abban edellisestä albumijulkaisusta on kulunut jo lähes 40 vuotta.

Albumin lisäksi yhtye valmistelee myös teatteriesitystä, jossa nelikko esiintyy parhaiden vuosiensa hologrammeina, mediatiedot kertoivat aiemmin torstaina. Niiden mukaan hologrammishow'n on tarkoitus pyöriä Lontoossa vuoteen 2025, minkä jälkeen se siirtyisi joko Tukholmaan tai Las Vegasiin.

Kansainvälinen ura alkoi Euroviisuista

Abba on tehnyt tähän mennessä uransa aikana kahdeksan albumia ja yli 40 singleä. Yhtyeen albumeja on myyty aikojen saatossa yli 400 miljoonaa.

Abban nousu maailmanmaineeseen alkoi vuonna 1974, kun se voitti Brightonissa Britanniassa järjestetyt Euroviisut kappaleellaan Waterloo. Saavutus oli yllättävä, sillä edellisenä vuonna yhtye ei ollut onnistunut edes pääsemään Ruotsin viisukarsintojen finaaliin.

Yhtye ilmoitti vuonna 1982 jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle, mutta ei sen jälkeen palannut yhteen ennen tätä.

Osaltaan yhtyeen pitkään taukoon vaikutti myös se, että yhtye oli aikoinaan koostunut kahdesta avioparista, mutta molemmat liitot päättyivät eroon.

Vuosikymmenien aikana Abba kieltäytyi toistuvasti kiertuetarjouksista, olivatpa ne miten rahakkaita tahansa. Vuonna 2000 yhtye torjui miljardin dollarin tarjouksen, joka olisi merkinnyt sadan keikan maailmankiertuetta.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka