Abba aikoo julkaista uutta musiikkia ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin

Ruotsalaisen musiikkituotannon kaikkien aikojen ykkösnimen Abban ennakoidaan torstaina ilmoittavan uudesta yhteistyöstä, jonka tuloksena on syntynyt uusia kappaleita. Lisäksi yhtye valmistelee mediatietojen mukaan myös teatteriesitystä, jossa nelikko esiintyy parhaiden vuosiensa hologrammeina.

Hologrammishow'n on tarkoitus pyöriä Lontoossa vuoteen 2025, minkä jälkeen se siirtynee joko Tukholmaan tai Las Vegasiin.

Brittitabloidi Sunin mukaan Abballa olisi riittävästi uusia kappaleita kokonaista levyä varten.

– Tänä vuonna on tulossa uutta musiikkia, se on varma. Kyse ei enää ole jossittelusta, vakuutti Abban Björn Ulvaeus aikaisemmin tänä vuonna australialaiselle Herald Sun -lehdelle.

Ulvaeus on omien sanojensa mukaan rustannut kappaleisiin sanat, kun taas sävellykset ovat hänen aisaparinsa Benny Anderssonin käsialaa.

Sunin mukaan uusia kappaleita olisi kahdeksan, kun taas Abban jäsenet ovat julkisesti puhuneet viidestä uudesta laulusta.

Satoja miljoonia myytyjä levyjä

Ulvaeusin, 76, ja Anderssonin, 74, lisäksi Abbaan kuuluvat Anni-Frid Lyngstad, 75 ja Agnetha Fältskog, 71, Yhtye on myynyt yli 400 miljoonaa levyä viiden vuosikymmenen aikana.

Abban nousu maailmanmaineeseen alkoi vuonna 1974, kun se voitti Brightonissa Britanniassa järjestetyt Euroviisut kappaleellaan Waterloo. Saavutus oli yllättävä, sillä edellisenä vuonna yhtye ei ollut onnistunut edes pääsemään Ruotsin euroviisukarsintojen finaaliin.

Yhteensä Abba teki kahdeksan albumia ja yli 40 singleä uransa aikana. Yhtye ilmoitti vuonna 1982 jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle, mutta ei sen jälkeen enää palannut yhteen.

Osaltaan yhtyeen hajoamiseen vaikutti myös se, että yhtye oli aikoinaan koostunut kahdesta avioparista, mutta molemmat liitot päättyivät eroon.

Vuosikymmenien aikana Abba on kieltäytynyt toistuvasti kiertuetarjouksista, olivatpa ne miten rahakkaita tahansa. Vuonna 2000 yhtye torjui miljardin dollarin tarjouksen, joka olisi merkinnyt sadan keikan maailmankiertuetta.

Abban on tarkoitus valottaa suunnitelmiaan tarkemmin Lontoossa pidettävässä mediatilaisuudessa torstai-iltana.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka