Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä kokeiltiin mahdollista toimintamallia koronapassille kutsuvierastilaisuudessa

Helsingissä testattiin mahdollisen koronapassin käytännön toteutusta kutsuvierastilaisuudessa maanantaina. Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä kokeilussa noudatettiin kaikkia voimassa olevia koronarajoituksia ja sisäänpääsyssä hyödynnettiin Omakannasta saatavaa EU:n koronatodistusta tai siihen liittyvää QR-koodia.

Kokeilusta vastasi Helsingin kaupunki.

– Onnistuimme osoittamaan, että hyvin lyhyellä valmisteluajalla on mahdollista järjestää tilaisuus, jossa koronapassin kaltaista toimintamallia voidaan kätevästi hyödyntää. Kokeilumme osoittaa, että jos koronapassin käyttö mahdollistetaan, olisi sen käyttöönotto toimijoille verrattain helppoa, sanoo koronapassiasiaa kaupungilla koordinoiva yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jani Moliis tiedotteessa.

Tilaisuuteen osallistuneiden täytyi ladata Omakannasta todistus kahdesta saadusta koronarokotusannoksesta, todistus koronatestituloksesta viimeisen 72 tunnin ajalta tai todistus sairastetusta koronataudista viimeisen puolen vuoden ajalta.

Tapahtumassa kokeiltiin kahta sovellusta, joista toisen avulla paikalle tulleiden saapumis- ja poistumisajat saataisiin todennettua mahdollisten altistumisten jäljittämiseksi.

Kokeilun järjestäjien mukaan tapahtuma onnistui erittäin hyvin, eikä esimerkiksi jonoja muodostunut ravintolan ovelle lainkaan.

Helsingin kaupunki aikookin jatkaa koronapassin käyttömahdollisuuksien kokeilemista ja hyödyntämistä omassa toiminnassaan myös jatkossa.