Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Husin toimitusjohtajaksi 12 hakijaa, heidän joukossaan tehtävää hoitava Markku Mäkijärvi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) toimitusjohtajan tehtävään on pyrkinyt 12 hakijaa. Heidän joukossaan on muun muassa toimitusjohtajan tehtävää toistaiseksi hoitava johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Hakijoiden joukossa on myös muita Husin johtavissa asemissa työskenteleviä lääkäreitä. Tehtävään ovat hakeneet Helsingin yliopistollisen keskussairaalan sairaanhoitoalueen johtaja Matti Holi, Lohjan sairaanhoitoalueen johtaja ja Porvoon sairaanhoitoalueen johtajan viransijainen Ville Pursiainen, johtajaylilääkäri Jari Petäjä ja toimialajohtaja Erna Kentala.

Hakijajoukosta löytyvät Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen, Lääkäriliiton entinen puheenjohtaja Samuli Saarni sekä Helsingin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen.

Tehtävään pyrkivät myös Nico Erkavuo, Arto Hietanen, Joni Kuokkanen ja Jouni Meriluoto.

Toimitusjohtajan paikka vapautui, kun Juha Tuominen ilmoitti jäävänsä sairauseläkkeelle elokuun alusta alkaen. Hus kertoi heinäkuussa, että Tuominen on sairastanut vuosikymmeniä vähäoireista MS-tautia. Hän jäi sairauslomalle heinäkuun alussa taudin aktivoiduttua uudelleen.

Toimitusjohtaja on määrä valita Husin valtuuston kokouksessa 7. lokakuuta.