Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Puolustusvoimat: Tarkat tiedot suojausjoukosta helppo tie puuttua sen toimintaan

Suomalaissotilaiden lähettämisestä Kabulin lentokentälle päätettiin perjantaina, ja joukko saapui paikalle lauantaina. Kuvassa yhdysvaltalaissotilaita Kabulin lentokentällä. AFP / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Puolustusvoimat perusteli sunnuntaina Kabuliin lähetettyjen suomalaissotilaiden henkilöllisyyden suojaamista, mutta samalla avasi hieman joukon koostumusta.

Pääesikunnan valmiuspäällikkö, prikaatikenraali Kari Nisula sanoi ulkoministeriön, Puolustusvoimien ja maahanmuuttoviraston tiedotustilaisuudessa, että julkisuudessa esitellyt kovin tarkat tiedot antaisivat selkeän kuvan esimerkiksi joukon toimintamallista ja siten helpon tien toimintaan puuttumiseen.

Lisäksi henkilöllisyyden suojaamisella Puolustusvoimat tahtoo poistaa riskiä siitä, että joukko joutuisi maalitetuksi ja toiminnan kohteeksi.

– Tällä pyritään varmistamaan, että annettu tehtävä kyetään toteuttamaan määrätietoisesti myös tulevaisuudessa, Nisula sanoi.

Nisulan mukaan Puolustusvoimat on valinnut Afganistanin pääkaupunkiin lähetetyn henkilöstön asiantuntemus edellä.

Vaativissa tehtävissä käytetään tarvittaessa myös Puolustusvoimien erikoisjoukkojen henkilöstöä. Hän kuitenkin lisäsi, että kyse on laajemmasta kokonaisuudesta.

Nisulan mukaan suojausjoukkoon ja sen tukemiseen tarvittaviin osiin käytetään Puolustusvoimien henkilökuntaa Maavoimista, Ilmavoimista, Puolustusvoimien logistiikan ja johtamisjärjestelmän henkilöstöä sekä suomalaista henkilöstöä koti- ja ulkomaisista esikunnista.

Suomalaissotilaiden lähettämisestä Kabulin lentokentälle päätettiin perjantaina, ja joukko saapui paikalle lauantaina. Joukko avustaa Suomen maasta tekemissä evakuoinneissa. Se työskentelee Kabulin lentokentällä tai sen välittömässä läheisyydessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka