Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna sateet vähenevät ja ilma viilenee

Huomenna perjantaina aamu alkaa Etelä-Suomessa selkeässä säässä, mutta iltapäivällä pilvisyys lisääntyy, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen.

Tulevana yönä jatkuvat sateet hellittävät aamuun mennessä etelässä ja lännessä. Sateet jatkuvat kuitenkin kaakkoisimmassa Suomessa ja pohjoisessa, joissa voi myös ukkostaa.

– Huomenna matalapaine on pohjoisessa ja siellä on monin paikoin sade- ja ukkoskuuroja, Parviainen kertoo.

Viikonloppuna sää poutaantuu vähitellen

Lämpötilat pysyvät samanlaisissa lukemissa koko viikonlopun. Lauantaina idässä saatetaan meteorologin mukaan päästä lähelle 20:tä astetta, mutta yleisesti jäädään 16–18 asteeseen. Lapissa lämpötilat eivät nouse 15 asteen yläpuolelle.

Lauantaina matalapaineen alue palaa takaisin etelään.

– Kuurot tulevat takaisin etelämmäksi, mutta epävarmaa on vielä, missä niitä on.

Sunnuntaina kuuroja on enää vain Itä-Suomessa. Iltapäivään mennessä lännessä ja etelässä pitäisi olla jo poutaista. Poutainen sää jatkuu myös ensi viikon alkuun.

– Alkuviikko näyttää poutaiselta. Voimistuva korkeapaine kääntää tuulet pohjoiseen. Aika viileää on silti, etelässä voidaan jäädä jopa alle 15 asteeseen.