Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on päättänyt erottaa "kapinapappi" Kai Sadinmaan virastaan

Tuomiokapitulin perustelujen mukaan pastori Kai Sadinmaan esittämät yleiset näkemykset pappisviran kumoamisesta ja papiksi vihkimisen tarpeettomuudesta ovat kirkon tunnustuksen vastaisia. Arkistokuva. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on keskiviikkona pitämässään istunnossa määrännyt pastori Kai Sadinmaan menettämään pappisvirkansa.

Tuomiokapitulin perustelujen mukaan Sadinmaan esittämät yleiset näkemykset pappisviran kumoamisesta ja papiksi vihkimisen tarpeettomuudesta ovat kirkon tunnustuksen vastaisia.

Lisäksi Sadinmaan kehotus viettää ehtoollista ilman pappia on niin ikään tuomiokapitulin mukaan kirkon tunnustuksen vastainen. Tuomiokapituli myös katsoo, että piispan kaitsennasta irtisanoutuminen ja siihen kehottaminen merkitsee käytännössä pappisviran olemuksesta sekä velvollisuuksista irtisanoutumista.

Sadinmaa pidätettiin pappisvirastaan määräaikaisesti viime tammikuussa. Hiippakunnan piispan Teemu Laajasalon mukaan Sadinmaa ei ole harkinta-ajan kuluessa antanut selvitystä kolmesta tunnustuksen vastaisesta opetuksestaan, joiden perusteella hänet oli pappisvirasta pidätetty.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka