Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Tänään raportoitiin 844 uutta tartuntaa, 11 uutta koronakuolemaa viikon sisällä

Kahden viime viikon aikana on raportoitu lähes 10 000 tartuntaa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis, Anniina Korpela / STT

Suomessa on raportoitu tänään 844 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 9 635 tartuntaa, mikä on 4 466 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu 114 281 koronatartuntaa.

THL kertoo, että Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu 11 uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu yhteensä 995. Koronaan liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

THL:n mukaan tällä hetkellä Suomessa on koronavirustaudin vuoksi sairaalahoidossa 83 ihmistä, joista tehohoidossa on 19. Sairaalahoidossa olevien määrä on vähentynyt yhdellätoista maanantaista, jolloin THL viimeksi tiedotti asiasta. Tehohoidossa olevien määrä on puolestaan kasvanut maanantaista kolmella.

Koronan ilmaantuvuus kasvaa yhä

Koronatartuntojen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohti on Suomessa nyt 174. Tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuus oli 93. Luvut ovat pyöristettyjä.

Eniten tartuntoja suhteessa väestömäärään on Helsingin ja Uudenmaan (281), Varsinais-Suomen (210) ja Pirkanmaan (201) sairaanhoitopiirien alueilla.

Vähiten koronatartuntoja suhteessa väestömäärään on kahden viikon aikana havaittu Itä-Savossa ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä, joissa ilmaantuvuusluku on 40.

Yli 67 prosenttia Suomen väestöstä rokotettu kerran

THL kertoo, että koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut nyt noin 3,75 miljoonaa ihmistä. Se on 67,6 prosenttia väestöstä.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä runsaalla 9 000:lla.

Toisen rokoteannoksen on saanut noin 2,19 miljoonaa ihmistä eli 39,4 prosenttia väestöstä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa lähes 25 500:lla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka