Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YIT supistaa tappiolliseksi valahtanutta infraliiketoimintaa, konsernin tulos parani

Rakennusyhtiö YIT aikoo supistaa infraliiketoimintaansa, joka ainoana segmenttinä jäi toisella vuosineljänneksellä tappiolle.

YIT:n huhti–kesäkuun oikaistu liikevoitto parani 30 miljoonaan euroon vuodentakaisesta viidestä miljoonasta. Liikevaihto nousi 733 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 700 miljoonaa.

Konserni kertoo tehneensä hyvät tulokset asumisen segmenteissä, mutta toimitusjohtaja Markku Moilanen ilmaisi tyytymättömyyttä infrasegmentin taloudelliseen kehitykseen.

Infran tulos notkahti 12 miljoonaa euroa tappiolle, kun se vuotta aiemmin oli neljä miljoonaa euroa voitollinen. Yhtiö aikoo vastaisuudessa olla valikoivampi segmenttiin liittyvien projektien suhteen.

– Tästä lähtien oleellista on keskittyä osaamisemme ytimeen, kuten kalliorakentamiseen, pohjarakentamiseen ja raidehankkeisiin sekä kaupunkiympäristöjen siltoihin ja vesi- ja rantarakentamiseen, Moilanen sanoi tiedotteessa.

Asumisen liikevoitto Suomessa sekä Itä- ja Keski-Euroopassa yli tuplaantui 41 miljoonaan euroon sekä kasvoi Venäjällä kuuteen miljoonaan euroon. Yhtiö kertoo kiihdyttäneensä asuntoaloituksia merkittävästi.

Toimitilojen tulos pinnisti miljoonan verran plussalle, kun se viime vuonna oli 14 miljoonaa euroa tappiollinen.

– Toimitilojen toiminta jatkoi parantumistaan. Viime vuonna segmentin kannattavuutta rasittivat tietyt taloudelliset loppuselvitykset, ja tämän vuoden toisen neljänneksen positiivinen oikaistu liikevoitto on osoitus siitä, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Moilanen sanoi.

Moilanen aloitti YIT:n johdossa päättyneen neljänneksen käynnistyessä eli huhtikuun alussa.