Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Porin taidemuseon palossa vahvistunut käsitys tahallaan sytyttämisestä

Porin taidemuseon tulipalo sai alkunsa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä museon sisäpihalle pysäköidystä kuorma-autosta, josta se levisi museon kattorakenteisiin. PETRI HAKOSALO / LEHTIKUVA

STT

Porin taidemuseon palon tutkinnassa on vahvistunut epäilys, että palo olisi tahallaan sytytetty, kertoi tutkinnanjohtajaa sijaistava rikoskomisario Erik Salonsaari tiistaina STT:lle.

Tulipalo sai alkunsa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä museon sisäpihalle pysäköidystä kuorma-autosta, josta se levisi museon kattorakenteisiin.

– Auton tekninen tutkinta ja palon kehittymisestä tehdyt havainnot ovat luoneet käsityksen, että tahallaan sytyttämisestä on kysymys, Salonsaari kertoi.

Palon sytyttäjä ei ollut vielä tiistaina poliisin tiedossa. Yleisövihjeitä ja valvontakameramateriaalia on Salonsaaren mukaan tarkastettu, mutta läpimurtoa tutkinnassa ei ollut vielä saavutettu.

Tutkintanimike on lieventynyt törkeästä tuhotyöstä pelkäksi tuhotyöksi, sillä palo ei ole aiheuttanut suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka