Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: San Diegon eläintarhan lumileopardi sai koronavirustartunnan – eläintarha alkoi rokottaa eläimiään tammikuussa

Kaliforniassa San Diegon eläintarhassa asuva lumileopardi on saanut koronavirustartunnan. Asiasta kertovat muun muassa CNN ja The Guardian.

Eläintenhoitajat huomasivat viime viikolla, että lumileopardilla oli yskää ja vuotava nenä. Eläintarha kertoo tiedotteessaan, että lumileopardin ulostenäytteestä otetusta testistä saatiin positiivinen koronavirustulos.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten lumileopardi on saanut tartunnan.

San Diegon eläintarha alkoi koronarokottaa eläimiään tammikuussa. Eläintarha käyttää tarkoitukseen rekombinanttiproteiinirokotteita, joita ei ole tarkoitettu ihmisille. Tartunnan saanut lumileopardi on rokottamaton.

Eläinlääkärit rokottavat lähinnä villieläimiä, joilla on riski saada koronatartunta. Näitä ovat muun muassa suuret kissapedot ja ihmisapinat.

San Diegon eläintarhan eläimiä sairastui jo aiemmin tänä vuonna, kun kaksi eläintarhan gorillaa sai koronatartunnan. Kyseessä oli ensimmäinen tunnettu tapaus, jossa korona tarttui luonnollisesti isoihin ihmisapinoihin. Gorillat toipuivat täysin.

Ainakin kaksi San Diegon eläintarhan gorillaa on saanut koronatartunnan – gorilloilla ollut ainakin yskää

Sairastunut lumileopardi ei ole osoittanut muita oireita. Se ja sen häkkikumppanit ovat karanteenissa ja niitä valvotaan tarkasti. Sairastunut lumileopardi elää samassa häkissä toisen lumileopardin sekä kahden amurinleopardin kanssa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen lumileopardien koronatapaus. Joulukuussa kolme Louisvillen eläintarhan lumileopardia sairasti taudin. Niiden tartunta oli oletettavasti peräisin oireettomalta henkilökunnan jäseneltä.

Lumileopardi on luokiteltu uhanalaiseksi. Niitä elää luonnossa noin 4 000-6 000 yksilöä.