Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohjaajalegenda Spike Lee ja presidentti Sauli Niinistö heittivät "värikästä tarinaa" elokuvista – katso kuva

Muun muassa elokuvista Do the Right Thing (1989), Malcolm X (1992) ja 25th Hour (2002) muistettu elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Spike Lee vierailee parhaillaan Suomessa.

Presidentti Sauli Niinistön Twitter-julkaisusta käy ilmi, että Lee on kutsuttu tasavallan presidentin virka-asunnolle Mäntyniemeen. Seurueeseen kuuluu myös Leen elokuvissa BlacKkKlansman (2018) ja Da 5 Bloods (2020) näytellyt Jasper Pääkkönen.

– Värikästä tarinaa elokuvista ohjaaja Spike Leen ja näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa eilen Mäntyniemessä, Niinistö kirjoittaa julkaisussa.

Twitterissä julkaistussa valokuvassa näkyvät pöydän ääressä nauravat Lee ja Niinistö. Pääkkönen on kuvassa selin.

Niinistö ja Lee kohtasivat jo pari vuotta aiemmin, kun kaksikko törmäsi samalla lennolla molempien matkatessa New Yorkiin. Tapaamisesta julkaistiin kuva tasavallan presidentin kanslian Twitter-tilillä.

Presidentti ja ohjaaja olivat keskustelleet muun muassa Jasper Pääkkösestä ja saunomisesta. Niinistö ei ollut tuolloin vielä nähnyt Leen tuoretta BlacKkKlansman-elokuvaa, Ilta-Sanomat kertoo.