Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milla Arosen murhasta tuomittu, poliisin etsintäkuuluttama ex-poikaystävä otettiin kiinni Keski-Suomessa

Murhasta tuomittu ja poliisin etsintäkuuluttama Jyri Nieminen on otettu kiinni Keski-Suomessa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Hänet tavoitettiin poliisin omien toimenpiteiden perusteella. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä ja sanoo, että asiasta ei tiedoteta enempää.

Poliisi tiedotti etsintäkuulutuksesta tänään aamupäivällä. Silloin poliisi kertoi, että Nieminen ei ollut ilmoittautunut oma-aloitteisesti suorittamaan rangaistustaan. Poliisi oli saanut Rikosseuraamuslaitokselta virka-apupyynnön miehen toimittamiseksi vankilaan.

Turun hovioikeus tuomitsi keskiviikkona Niemisen, 26, elinkautiseen vankeuteen Milla Arosen murhasta. Aiemmin käräjillä Nieminen sai alle kolmen vuoden vankeustuomion muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

21-vuotias Aronen katosi Somerolla kesken varusmiespalveluksen kesällä 2019. Hänen etsintöjään seurattiin julkisuudessa tarkasti. Ruumista ei ole löydetty.

Houkutteli uhrin syrjäiselle metsäalueell ja tappoi

Hovioikeuden mukaan Nieminen houkutteli entisen seurustelukumppaninsa yöaikaan ajelulle syrjäiselle metsäalueelle, jossa hän tappoi tämän. Sen jälkeen mies haki uhrin nimissä pikavippejä ja hävitti tämän ruumiin tuntemattomaksi jääneellä tavalla.

Nieminen on myöntänyt tehneensä Aroselle väkivaltaa, aiheuttaneensa tämän kuoleman ja hävittäneensä ruumiin. Miehen kertoman mukaan hän löi uhria kerran kasvoihin, pakkasi ruumiin jätesäkeillä ja teipinpaloilla ja piilotti sen vanhempiensa pihapiirissä olevaan roskikseen.

Mies kiisti toimineensa suunnitelmallisesti ja tahallaan tappaneensa Arosta. Kertomansa mukaan hän menetti itsehillintänsä ja toimi suunnittelemattoman väkivaltaisesti.

Hovioikeus ei pitänyt uskottavana miehen kertomusta siitä, että hän olisi pikaistuksissaan aiheuttanut Arosen kuoleman.

Kun näyttöä arvioidaan kokonaisuutena, ei hovioikeuden mukaan jää varteenotettavaa epäilyä siitä, että Nieminen ennalta tekemänsä suunnitelman perusteella tappoi Arosen, vaikka tekotapa jäi selvittämättä. Hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen murhaan ja tuomitsi tämän elinkautiseen.