Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Valko-Venäjä sulki maan vanhimman uutisorganisaation verkkosivuston

Nasha Niva ei ole vain verkkojulkaisu, se on Valko-Venäjän vanhin sanomalehti, sanoi maapaossa elävä oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja Twitterissä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

Valko-Venäjällä viranomaiset sulkivat torstaina maan vanhimman uutisorganisaation Nasha Nivan verkkosivuston. Lisäksi alueellisten sanomalehtien toimituksiin tehtiin ratsioita.

Viranomaiset syyttivät Nasha Nivaa laittoman sisällön julkaisemisesta

Nasha Niva kertoi sosiaalisessa mediassa, että ratsioita tehtiin myös sen neljän toimittajan koteihin ja että kaksi toimittajaa pidätettiin. Toinen pidätetyistä oli lehden päätoimittaja. Yhteen toimittajaan ei ole puolestaan saatu yhteyttä.

– Nasha Niva ei ole vain verkkojulkaisu, se on Valko-Venäjän vanhin sanomalehti, sanoi maapaossa elävä oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja Twitterissä julkaistulla videolla.

– Kehotan kansainvälistä yhteisöä tarjoamaan käytännön tukea riippumattomalle mediallemme ja toimittajillemme, hän jatkoi.

Keskiviikkona Valko-Venäjän itsevaltaisen johtajan Aljaksandr Lukashenkan tärkeimpiin haastajiin kuuluva Viktor Babariko tuomittiin 14 vuodeksi vankeuteen.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka