Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Ulkoministeri Haavisto tapaa Turkin-kollegansa, Haitin presidentin väitetyt surmaajat otettiin kiinni, henkiinjääneiden etsinnät lopetetaan Floridan kerrostaloromahduksen jälkimainingeissa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Ulkoministeri Haavisto tapaa Turkin-kollegansa Cavusoglun Helsingissä

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tapaa Turkin ulkoministerin Mevlut Cavusoglun tänään Helsingissä. Tapaaminen koskee Suomen ja Turkin kahdenvälisiä suhteita sekä Turkin ja EU:n suhteita.

Ulkoministerien on määrä keskustella myös ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Haavisto arvioi Ylen Ykkösaamussa keskiviikkona, että keskustelussa nousee esiin muun muassa Afganistanin tilanne. Äärijärjestö Talebanin vallatessa alaa Afganistanissa on Haaviston mukaan mahdollista, että Eurooppaan pyrkii jälleen pakolaisia Turkin kautta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra pitää tiedotustilaisuuden - lähteekö puheenjohtajakisaan?

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra pitää tänään tiedotustilaisuuden koskien perussuomalaisten Seinäjoen puoluekokouksen ehdokkuuksia.

Häntä pidetään yhtenä todennäköisimmistä perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaista. Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi kesäkuussa, ettei hae jatkoa. Uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa, joka pidetään 14.-15. elokuuta.

Tähän mennessä perussuomalaisten puheenjohtajuutta on kertonut tavoittelevansa esimerkiksi kansanedustaja Sakari Puisto.

Ministeri: Haitin salamurhatun presidentin väitetyt surmaajat on otettu kiinni

Haitin keskiviikkona salamurhatun presidentin Jovenel Moisen väitetyt surmaajat on otettu kiinni, kertoo apulaisviestintäministeri alle vuorokausi veriteon jälkeen.

Ministeri kertoi asiasta Twitterissä ja tarkensi kansallisen poliisin ottaneen väitetyt salamurhaajat kiinni paikallista aikaa loppuiltapäivästä keskiviikkona. Poliisin edustajan mukaan neljä "palkkasoturia" on saanut surmansa ja kaksi on otettu kiinni.

Maan virkaatekevä pääministeri Claude Joseph kertoi aiemmin, että aseistettu joukkio surmasi Moisen tämän kotona varhain keskiviikkona paikallista aikaa. Moisen vaimo haavoittui hyökkäyksessä ja on sairaalassa.

Joseph kertoi samalla olevansa nyt Haitin johdossa. (Lähde: AFP)

Dubaissa voimakas räjähdys, satamassa olevassa rahtialuksessa tulipalo

Lähi-idässä sijaitsevassa Dubaissa kuultiin myöhään keskiviikkoiltana voimakas räjähdys, joka vavisutti muun muassa ikkunoita.

Paikallisten viranomaisten mukaan räjähdys johtuu tulipalosta, joka on syttynyt Dubain Jebel Alin satamassa olevassa rahtialuksessa.

Viranomaisten mukaan tulipalo on hallinnassa eikä se ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Yli kolmen miljoonan asukkaan Dubai sijaitsee Arabian niemimaalla ja on yksi Arabiemiirikuntien emiraateista. (Lähde: AFP)

Etelä-Afrikan ex-presidentti Zuma on antautunut viranomaisille 15 kuukauden vankeustuomiota varten

Etelä-Afrikan entinen presidentti Jacob Zuma on antautunut viranomaisille aloittaakseen 15 kuukauden vankeustuomionsa. Asiasta ovat kertoneet sekä Zuman säätiö että poliisi.

Poliisi oli aiemmin keskiviikkona varoittanut, että ex-presidentti voidaan tarvittaessa pidättää, jotta keskiyölle asetetusta takarajasta voidaan pitää kiinni. Zuma kuitenkin päätti säätiönsä mukaan hakeutua itse kotiprovinssissaan sijaitsevaan vankilaan määräajan jo kolkutellessa ovella.

Zuma tuomittiin viime viikolla vankeuteen tuomioistuimen uhmaamisesta. Maan korkein oikeus antoi tuomion, koska Zuma oli kieltäytynyt tulemasta oikeuspaneelin eteen kuultavaksi korruptioepäilyistä. (Lähde: AFP)

Henkiinjääneiden etsinnät lopetetaan Floridan kerrostaloromahduksen jälkimainingeissa - ainakin 54 kuollut ja yli 80 kateissa

Yhdysvaltain Floridassa pelastustyöntekijöiden on määrä päättää henkiinjääneiden etsintä Miamin lähistöllä toissa viikolla tapahtuneen osittaisen kerrostaloromahduksen jälkimainingeissa.

Asiasta kertoo pormestari Danielle Levine Cava, jonka mukaan kaikki vaihtoehdot eloonjääneiden löytämiseksi on käytetty.

Romahduksesta selvinneiden etsinnät on määrä lopettaa keskiviikon vaihtuessa paikallista aikaa torstaiksi, jonka jälkeen onnettomuusalueella jatketaan kuolleiden etsintöjä.

Rakennuksen raunioista on löytynyt pormestarin mukaan jälleen kahdeksan uutta ruumista. Kaikkiaan romahduksessa on vahvistettu kuolleen 54 ihmistä. Kateissa on edelleen yli 80 ihmistä. (Lähde: AFP)

Unkarissa astuu tänään voimaan kiistelty laki, jonka syytetään syrjivän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä

Unkarissa tulee tänään voiman kiistelty laki, jonka EU:n johto on syyttänyt syrjivän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Laki käytännössä kieltää esimerkiksi homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille ja nuorille.

Unkarin parlamentti hyväksyi lain viime kuussa.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen uhkasi eilen Unkaria oikeudellisilla seurauksilla, jos maa ei käännä kurssiaan lain suhteen.

Euroopan komission on arvioitu valmistelevan rikkomusmenettelyä, joka voisi johtaa unionin tuomioistuimen sakkoihin Unkarille. (Lähde: AFP)

Englanti ensimmäistä kertaa EM-kisojen loppuotteluun

Englanti voitti jalkapallon miesten EM-välierässä Tanskan jatko-ottelun jälkeen 2–1. Loppuottelussa sunnuntaina Lontoossa pelaavat Italia ja Englanti.

Englannin voittomaalin välieräottelussa teki Harry Kane. Englannin kapteeni epäonnistui 104. minuutilla rangaistuspotkussa, mutta viimeisteli Kasper Schmeichelin torjunnasta kimmonneesta irtopallosta maalin.

Finaalipaikka on Englannille EM-historian ensimmäinen.